StoryEditorOCM
SportOSVRT

Na teškom i blatnjavom terenu Posedarci odnijeli pobjedu nad Zadrom i oteli mu vrh ljestvice

Piše Ivica GJERGJA
22. listopada 2023. - 15:41

Strijelac pobjedonosnog zgoditka u Posedarju i ovog dijela prvenstva u utakmici između HV Posedarja i Zadra (1:0) je Vlatko Blažević. Slavilo se Blaževića u mjestu, a fešta i dalje traje. Blažević je ovacije dobio u 80. minuti kada je i utakmica otišla na stranu domaćina upravo njegovim zgoditkom koji vrijedi tri boda. Zbog tog pogotka Vitez je skočio na prvo mjesto ljestvice.

Jedna oveća grupa vjernih navijač Viteza, koja nikad ne klone, na kraju susreta su zapjevala Blaževiću.

- Vlatko, Vlatko kako je nakon ovog zgoditka slatko, razgalio si naša srca, ne samo pobjedom nego i vrhom ljestvice! Bravo za sve!, poručili su navijači

Pored Blaževićevog zgoditka odluke, Vitezovi su na neki način očuvali dvije tradicije.

Prva je ona u kojoj su u sedam uzastopnih službenih susreta sa Zadrom ostali ne poraženi, a druga, nisu izgubili u sadašnjem prvenstvu ni jednu utakmicu – odigrali su deset kola od čega je pet pobjeda i pet neodlučenih, poraza nema.

Vratimo se igri na terenu gdje treba istaknuti fer i korektnu, ali bespoštednu borbu odigranu na teškom, klizavom terenu koji je na dosta mjesta bio natopljenom vodom. Lopta se zbog toga nije mogla kretati. No, bez obzira na te okolnosti, nije bilo ni jednog grubog faula, ako izuzmemo sporječkanje dvije osmice na sredini terena oko toga čija je lopta, što je zanemarivo. Igrači su pazili kako ne bi ozlijedili protivnika pa ni u produženoj igri i onda kada ti noga u duelu odleti da je ne možeš kontrolirati.

Sve su to igrači na terenu istrpjeli jer znaju kada počne borba da su mogući i porazi. Ovaj put je na svojoj koži poraz osjetio Zadar. Trener Marko Pinčić i dečki u Vitezu prave dobar posao što je i vidljivo iz uspjeha kojeg im nitko ne može uzeti, jer su se „popeli“ na vrh ljestvice, izjednačeni u bodovima s još dvije ekipe.

Zadar je, vidjelo se u igri, imao igru i kontrolu lopte, satkan je od igrača koji znaju, hoće i umiju, no primili su jedan zgoditak, a svoje prigode kojih je bilo, nisu pretvorili u zgoditak i izgubili su susret. 

- Čestitke HV Posedarju na pobjedi. Prema prilikama koje su imali, zaslužili su tri boda. Bolje su se snašli u uvjetima u kojima je besmisleno razgovarati o taktici. Težak teren nam nije odgovarao, ali nema alibija za poraz. I dalje smo u vrhu ljestvice, borimo se za prvo mjesto i gledamo prema naprijed. Želim pohvaliti oba sastava za korektnu igru, kao i domaćinima na dočeku, kazao je trener Zadra Marin Oršulić.

- Zaslužili smo pobjedu, na kojoj čestitam svojim igračima. Čestitam i Zadru. Presudilo je to što smo Zadar doveli u situaciju da moraju braniti gol, da se vrate u svoju zonu, a mi smo tada jako opasni. Drago mi je da se ovakav derbi dogodio u Zadarskoj županiji, to znači da ima materijala i prostora za napredak. Mi smo šest mjeseci bez poraza, a to ne može momčad koja nema kvalitetu, kazao je trener HV Posedarja Marko Pinčić.

Primorac i Vodice nisu odigrali susret u Biogradu jer je neposredno pred početak prvi pomoćni sudac pao i nije mogao ne nastaviti nego ni bio u stanju početi susret. Kolima hitne pomoći prebačen je u Zadarsku bolnicu. Suci, glavni i drugi pomoćni uz suglasju sa kapetanima klubova i delegatom te upoznavanje povjerenika za natjecanje odlučili su da se ovaj susret odgodi za utorak (24. listopada) u 15 sati u Biogradu.

 

28. travanj 2024 07:11