StoryEditorOCM
SportNA STANOVIMA

Na terenu punom kiše teško su mogli kontrolirati loptu i igru: Omiš potopljen!

Piše Ivica GJERGJA
4. studenog 2023. - 17:55

ZADAR – OMIŠ 5:0 (2:0)

ZADAR – Igralište na Stanovima. Sudac: Lukša Klić (Konavle). Pomoćnici: Limov i Radonić.

Strijelci: 1:0 Luetić (4-11m), 2:0 Serbinov (45), 3:0 Luetić (60), 4:0 Stojčević (82), 5:0 Gregov (90+3).

ZADAR: Matasović, Kordić, Muić, Jukić-Peladić (od 62. Perić), Jurić (od 76. Stojčević), Luetić (od 76. Stokić), Žulj, Jakir (od 76. Iveljić), Gregov, Djevaljekaj, Serbinov (od 67. Vukadinović9. Trener: Marin Oršulić.

OMIŠ: Miličević, Kuvačić (od 46. Prančević), Ribičić, Baraban, Bandov, Pezo, Milavić, Kuzmanić (od 68. Blaić), Bauk (od 32. Pušić), Olujić (od 55. Vučemilović), Mikulić. Trener: Ante Terze.

Po izuzetno teškom i raskvašenom terenu jednostavno nije bilo moguće kontrolirati loptu, a time ni igru. No očevidno je bilo da su se Zadrani bolje snašli, naime, već u četvrtom minutu je Serbinov probio lijevi bok ušao u kazneni prostor, oboren je a sudac Klaić je sudio kazneni udarac. Siguran realizator bio je Luteić za vodstvo. I dalje su dominantni domaćini stvaraju prigode, te na otvorenoj sceni dobivaju aplauz no gola nema. Najbolja prigoda Zadra bila je ona u 36. minuti kada se Žulj našao u nedozvoljenom položaju i prigoda je propala. U posljednjoj minuti prvog dijela Serbinov je nakon što je „ispala“ obrana Omiša, sve sam uradio i zabio za 2:0, a tim se rezultatom otišlo na odmor. I nakon odmora teren nije dozvoljavao igru kakvu su htjeli nogometaši. I bez toga Zadar je bio goropada polučio je još tri zgoditka koja su u konačnici donijeli lijepu zalihu golova, pukla je „petarda“ a da Matasović nije niti jednom vadio loptu iz mreže. Treba istaći dobru igru Luetića dvostrukog strijelca kako i Serbinova te ostale igrače koji su igrali sa prvim na ljestvici kao da se poigravaju, a sve govori rezultat. Zadar očevidno je ima igračku širinu i zna što mu je činiti ka zacrtanom cilju.

28. travanj 2024 20:17