StoryEditorOCM
SportOVE GODINE

Na memorijalnom košarkaškom turniru Tomislav Knežević sudjelovat će prvoligaške momčadi- Zadar, Šibenka, Alkar i Kvarner 2010.

Piše I. Gjergja
31. kolovoza 2023. - 12:53

Na ovogodišnjem memorijalnom košarkaškom turniru Tomislav Knežević sudjelovat će prvoligaške momčadi, a održati će se 01. i 02. rujna po 18 put. Na turniru će nastupiti redom Zadar, Šibenka, Alkar i Kvarner 2010. Kvarner 2010 je na neki način „upao“ naknadno jer je pozivnicu imao Split koji je u posljednji trenutak odustao. Poznati košarkaški djelatnik, inače „katica za sve“ na turniru Zoran Veselinović, profesor je sa žaljenjem konstatirao:

-Naša želja je da na ovom turniru stvorimo tradiciju sudjelovanja kvarteta nositelja kvalitete klupske košarke u Dalmaciji. Split je ovaj put u zadnji tren odustao, vjerujem da će za sljedeći turnir termin ugraditi u svoje planove. Uvjeren sam da to možemo ostvariti u narednim godinama- kazao je kratko Veselinović i dodao:

-Ovim turnirom želimo i hoćemo zadržati uspomenu na jednog divnog čovjeka i košarkaša Tomislava Kneževića koji je tragično završio. Sigurno da ćemo i sljedećih godina prenositi ono što je taj divni mladi čovjek činio za košarku- s gropom u grlu kazao nam je popularni Vespa koji je Tomislavu bio trener u Školi košarke.

Program natjecanja na turniru kreće 1. rujna u 18 sati, kada će na parket izaći momčadi Šibenke i Kvarnera. Po završetku te utakmice bit će upriličena ceremonija otvaranja turnira, a od 20:30 slijedi dvoboj Zadra i Alkara. Prošle godine gledali smo finalne između Zadra i Gorice, gdje je trijumfirao Zadar, a tko će osvojiti osamnaesto izdanje turnira, vidjeti ćete ako dođete u Jazine u dane turnira za sve je ulaz slobodan.

U subotu (02. rujna) u 18 sati je na rasporedu utakmica za treće mjesto, dok je finale zakazano za 20:15 sati.

01. srpanj 2024 23:39