StoryEditorOCM
SportTREĆA LIGA

Na igralište ‘Gordan Demo‘ dolazi prošlogodišnji prvak Zagora iz Unešića

Piše Ivica Gjergja
13. listopada 2023. - 12:00

Za igrače HV Posedarja nema mira, već su odigrali u ovih devet odigranih kola nekoliko derbija, a u subotu ih čeka ih još jedan. Na njihovo igralište ‘Gordan Demo‘ dolazi im prošlogodišnji prvak Zagora iz Unešića, koja i ove godine dobro stoji na ljestvici, odmah je iza Viteza.

Zagora je dobro posložena ekipa na svim pozicijama, te će od samog početka zaigrati napadački i borbeno. Bit će to istinski derbi, jer igrači trenera Marka Pinčića ništa ne žele riskirati. Prionut će maksimalno ozbiljnom susretu kako bi osigurali pobjedu i uzeli još tri boda.

- U momčadi je, kako se vidi, raspoloženje dobro. Atmosfera koja vlada na treninzima za svaku je pohvalu. Svi slušaju zahtjeve trenera Pinčića i uvjeren sam da ćemo uzeti sva tri boda. Naši su jednom riječju ‘napaljeni‘, kazao nam je Ante, vjerni navijač i pratitelj Viteza.

Nogometaši Zadra nakon što su u prošlom kolu, a nakon pobjede nad Zmajem (M) ‘isprali‘ gorak okus poraza sa Primorcem, spremno dočekuju GOŠK Dubrovnik 1919. Žele Zadrani sva tri boda, a za to će, sigurno je, prikazati dopadljivu napadačku igru. Nema ozlijeđenih, ni kartoniranih - svi su treneru Oršuliću na raspolaganju.

- Bez imalo sumnje, a kako dečki rade i treniraju, Gospari će ostati bez golova i bodova. Za nas je već 2:0, no to je kao da je 0:0, treba igrati cijelu utakmicu, uvjeren sam da to naši hoće i mogu ja sam upisao bodove - rekao je Jerko Biloglav – Kartaga, jedan od najvatrenijih navijača.

Ni najvjerniju ‘Lokaduri‘, navijačka grupa Primorca, nisu vjerovali, kada je počelo natjecanje u ligi, da će nakon osam odigranih susreta njihovi ljubimci iz ‘Primorca‘ biti prvi na ljestvici. Uspjeh je to koji će ostati upisan u arhivu Primorca.

No vratimo se susretu u Splitu, koji ih čeka. Sve pripreme su odrađene na najbolji mogući način. Spremni su odigrati dobar susret i ostati ne poraženi jer igraju dobro. 

- Idemo u Split odigrati što najbolje znamo i možemo. Želimo zadržati razinu igre od odigranih osam kola, ako bude prigode nećemo je propustiti i uzeti ćemo bodove. Mirno i spokojno odlazimo na susret, kazao je neposredno pred odlazak u Split, sportski durektor Leo Šarić.

 

Raspored odigravanja utakmica, subota 14. listopada u 15 sati:

HV Posedarje – Zagora. Sudac: Karlo Marić. Pomoćnici: Kukolj i Kujundžić. Delegat: Čedomil Šimić.

Zadar – GOŠK Dubrovnik 1919. Sudac: Jurica Matoš.Pomoćnici: Kalinić i Gusić. Delegat: Jakov Bilić.

Split – Primorac. Sudac: Sudac: Luka Liković. Pomoćnici: Kuran i Radonić. Delegat: Mladen Hrga.

Prvi na ljestvici ove lige je Pimorac sa 17, drugi HV Posedraje sa 16. kao i Zadar na četvrtom sa istim brojem bodova.

02. svibanj 2024 10:55