StoryEditorOCM
SportIZVRSTAN REZULTAT!

Mladi Zadranin Šime Mrkić 3. na svjetskom prvenstvu u bodybuildingu

Piše Zadarski.hr
20. lipnja 2018. - 13:10
bce96201-24a5-433b-8ac2-bf398631bb5d

23-godišnji Zadranin Šime Mrkić ove je godine ostvario odlične rezultate u bodybuildingu po IBFF federaciji na međunarodnom, europskom i svom prvom nastupu na svjetskom prvenstvu. U svojoj drugoj natjecateljskoj sezoni cilj je bio doći na binu sa 10-ak kg više nego prvu godinu i time konkurirati za vrh. Prvo međunarodno natjecanje ove godine je bilo 5. svibnja u Ćupriji gdje se okupilo mnogo poznatih bodybuildera sa prostora susjednih država. Šime Mrkić je nastupio u seniorima sa svoje 23 godine i odnio odlično prvo mjesto u kategoriji clasic bodybuildinga, po IBFF je (fitness tall).

Tri tjedna poslije nastupio je u Komaromu kraj Budimpešte i tamo osvojio 2. mjesto na europskom prvenstvu u istoj kategoriji u znatno jacoj konlurenciji. Finale ove sezone je bilo proteklog vikenda u Brežicama u Sloveniji gdje je održano svjetsko prvenstvo. Nastupilo je oko 300 natjecatelja iz svih djelova svijeta. Nastupom u juniorskoj bodybuilding otvorenoj kategoriji gdje nema limita kilaže osvojio je impresivno treće mjesto te postao najmlađi Zadranin u povijesti sa takvim rezultatom na svjetskoj smotri u IBFF federaciji.

Njegov trener tijekom priprema je dugogodisnji uspješni natjecatelj Luka Banić, a kao član body building kluba Hulk iz Zadra Šime je imao potporu i savjete dugogodišnjeg natjecatelja i osobnog trenera Zorana Tokića. Tokić ga je u posljednjih mjesec dana za ovo natjecanje u Brežicama pripremao kroz posing i savjete o prehrani što čini više od 80 posto svakog treninga. Ovime Zoran Tokić, kao trener i predsjednik body building kluba Hulk iz Zadra nastavlja nizati pobjede svojih članova te se priprema za daljnja natjecanja koja će se održati ove jeseni.

19. travanj 2024 22:32