StoryEditorOCM
SportVELIKI USPJEH

Mlade nade HNK Primorca iz Biograda osvojili Međunarodnim turniru "Hercegovina 2021."!

Piše Ivica Gjergja
23. lipnja 2021. - 12:12

Sudjelujući na Međunarodnim turniru "Hercegovina 2021", a koji se održavao u tri grada: Međugorju, Ljubuškom i Čitluku, mlađi pioniri HNK Primorca iz Biograda bili su uvjerljivi te osvojili prvo mjesto i uzeli veliki pokal pobjednika. Ni sami ne znaju koji je ovo po redu. Momci trenera Marka Moravčića su u grupi osvojili drugo mjesto, no kada je trebalo biti najbolji - to su i bili. U polufinalu su se sastali sa splitskim Hajdukom te pobijedili 1:0 i plasirali se u finale.

U finalu su vodili veliku borbu za svaku loptu, za svaki pedalj terena i na kraju su slavili porazivši Slobodu iz Užica iz Srbije lijepim zgoditkom koga je postigao Anđelko Čirjak. Biograđani u svojim redovima imaju i najboljeg vratara Duju Zelića i igrača Roka Milačića. Na turniru su sudjelovali i pioniri Primorca koji su bili dobri u tri utakmice upisali dvije pobjede, ali im je za dlaku izmaklo polufinale zbog jednog primljenog gola.

image
Duje zelić
Klub

Ne samo po osvojenom pokalu najboljih mlađi pioniri nego i odnosom, ponašanjem razvijanjem prijateljstva Biograđani su bili predvodnici, a prezentaciju nogometa koju su prikazali spada u redi izvrsnih. Iz Primorca se zahvaljuju domaćinima na odličnom prijemu, organizaciji i dali su obećanje da će nastupiti i na sljedećem turniru te obraniti osvojeno. Njihov trener Moravčić sijao je od zadovoljstva, kazavši:

- Zaista sam presretan, lijepo je biti trener ovih divnih igrača, prvenstveno kada vidiš kako se bore na terenu. Igrali smo protiv fenomenalnih momčadi iz Bosne, Srbije i Hrvatske. I na ovom turniru smo skupili veliko iskustvo, pokupili sve pokale. Ma gdje ćeš ljepšeg rastanka od sezone?! E sad možemo na zasluženi ljetni odmor -  kroz smijeh je rekao Moravčić.

image
Roko Milačić
Klub

Voditelj Škole nogometa Primorca, Jurica Knez, ipak nije bio previše iznenađen odličnom igrom mladih Biograđana.

- Znam što imamo i kakva je kvaliteta ovih igrača. Potencijal je neupitan, ami ga gradimo konstantno kroz treninge i rad. Nisu me zatekli osvojenim, moram reći, bez obzira na jakost turnira, očekivao sam ovakav ishod. Oni su sami svojim uspjehom i rezultatima podigli letvicu vrlo visoko, rade puno, ali su jednako tako i talentirani te vjerujem da dobrih rezultata neće nedostajati ni u budućnosti. Treneru Marku i igračima sve čestitke za urađeno - zaključio je Knez.

Oni su mlađi pioniri Primorca osvajači „Hercegovina 2021“

Duje Zelić, Karlo Budanović, Toni Kajtazi, Angelo Bakija, Božidar Dučkić, Marin Ivin, Rafael ,Matija i Antonio Čirjak, Ante Šimović, Roko Milačić, Tome Gulan, Luka Banović, Andrija Jurjević, Ivan Lacman. Trener: Marko Moravčić.

25. travanj 2024 17:49