StoryEditorOCM
SportUOČI NATJECANJA

Mirko Labrović: ‘Želimo biti bolji i konkurentniji u ovoj ligi. Primorac treba napraviti skok od nekoliko mjesta - prema gore!‘

Piše Ivica Gjergja
13. veljače 2023. - 19:30

Nakon što je okupio svoju momčad iz HNK Primorca trener Mirko Labrović definira i odrađuje finalni dio uoči početka natjecanja u Trećoj NL-Jug koja kreće 18. veljače. Labrović zna da bez dobre pripreme i spremnosti igrača nema ni - dobre igre.

Do u tančine prati svaki detalj, što njegovi igrači rade, usmjerava ih i opaža. Podsjetimo da je Primorac jesenji dio sezone završio na osmom mjestu na ljestvici, da su skupili 23 boda. Labrović je vodio momčad u sedam kola, a posljednja tri bila su upravo ono što on traži od igrača. Igrao se izvrstan balun, napadački koji donosi rezultat, a u tri posljednja kola je slavio nad Neretvom, Kamenom i Zadrom. I više je nego očit njegov rad s igračima s kojima je na prvu kliknuo. U pripremama je odigrano i nekoliko prijateljskih utakmica u kojima su pobijedili četiri, a jednu odigrali neodlučeno.

Nakon posljednje provjere protiv Zadra 1:0, zamolili smo Labrovića za kratki razgovor i najavi polusezone.

- Privodimo pripreme svom kraju, ovaj sraz sa Zadrom liderom prvenstva je na neki način generalna provjera, koja će pokazati koliko smo kvalitetno radili i trenira. U ovom trenutku me najviše brine na neki način uski roster igrača, imamo ih na broju 15 -16. Nekoliko je otišlo iz naših redova ali smo i popunili prazninu no za nešto više i ozbiljnije trebali bi dva tri igrač. Trenutno me brine Roko Nakić koji nije odigrao ovaj susret sa Zadrom jer se razbolio no vjerujem da će uskoro biti u timu, ali uvjeren sam da ono što su dečki pokazali do sad da imamo 12 do 14 igrača, ali i mladih koji dolaze. Tim mladima ćemo dati priliku kroz polusezono kako bi uzeli što više igre i bili nositelji igre za godinu dvije.

Vaš tim je sretan spoj iskustva i mladosti?

- Kroz period uigravanja odigrali smo nekoliko utakmica, osim jedne koju smo remizirali (bila je velika bura i nije se moglo igrati) sve druge smo pobijedili, što mi govori, a ja im to kažem da imaju kvalitetu i da tu kvalitetu moraju još više učvrstiti kroz treninge i kroz utakmice. Vjerujem da ćemo napraviti korak više i sigurno da ne vjerujem da oni mogu više ne bi ni bio tu. Jednostavno ako ne bude ozljede, kartona ili dugih problema možemo dosta dobro igrati, a time i biti na višoj razini i broditi dobro na ljestvici. Volio bi kad bi na svakom mjestu u timu imao po dvojicu dobrih, a već sad imamo spoj mladih i iskusnih.

Očekivanja u prvenstvu?

- Želimo biti bolji i konkurentniji u ovoj ligi. Da napravimo skok od nekoliko mjesta prema gore, da igramo dobar nogomet, da razvijemo nekoliko mladih koji će bit budućnost kluba. Igrat ćemo utakmicu po utakmicu sa svim na pobjedu.

To je i plan više - mjesto i razvoj mladih, je li to zbog toga da nešto ostane iza trenera Mirka Labrovića kad ode iz Primorca?

- Pa ne po svaku cijenu, ali da ti mladi budu bolji nego sada to će biti sigurno, a sigurno je da ćemo na tome raditi i igrati dobro - zaključio je Labrović.

29. travanj 2024 20:42