StoryEditorOCM
SportEUROPSKO PRVENSTVO

Mini pripreme u Mrkoplju, trojica boksača i dva trenera Zadrana u reprezentaciji!

Piše Ivica Gjergja
31. srpnja 2021. - 14:50

Hrvatska boksačka kadetska reprezentacija (rođeni 2007. i 2008. godine) otputovala je na mini-pripreme koje će se održati od 29. srpnja do 2. kolovoza u Mrkoplju. Te pripreme će iskoristiti za sudjelovanje na Europskom prvenstvu u Sarajevu od 10. do 21. kolovoza 2021. godine - EUBC Schoolboys & Schoolgirls European Boxing Championships.

Izbornik Nikola Marketin iz BK Aresa Zadra s trenerima Vedranom Bajlom također Bk Ares i Morisom Tankovicem iz Bk Arena Pula poveli su u Gorski kotar 14 mladih boksača od kojih su trojica iz BK Ares. Svi oni će braniti boje Hrvatske u svim kategorijama na Europskom prvenstvu u Sarajevu.

Talentiranim dečkima koji su svoje mjesto u reprezentaciji zaslužili rezultatima na Prvenstvu Hrvatske i kroz mečeve u Hrvatskoj boksačkoj ligi/mladi, te naravno predanim radom u klubovima, unatoč svim teškoćama s treninzima mlađih dobnih skupina u pandemijsko vrijeme, nastup na Europskom prvenstvu u Sarajevu bit će prvi izlazak na veliku međunarodnu scenu.

- Na pripremama želimo da se dečki bolje međusobno upoznaju i da u Sarajevu nastupamo kao pravi team koji krasi zajedništvo. Mladi boksači trebaju steći osjećaj pripadnosti reprezentaciji, a to se najbolje radi na zajedničkim pripremama. Radit ćemo u Mrkoplju do nedjelje popodne treninge na otvorenom i sparinge u dvorani, a moramo ih i mentalno pripremiti za nastup na EP-u, bolje reći, opustiti ih i skinuti im pritisak koji oni sami stavljaju pred sebe. Pripreme će nam poslužiti da procijenimo svakog boksača koliko je spreman i što napraviti dalje da bude sto pripremljeniji za EP te poboljšavati prednost boksača odnosno specijalku i prilagođavati ju potencijalnim protivnicima. Fokusiramo se izrazito na taktičke trening-sparinge, a dakako da bi što pripremniji dočekali EP, kazao je izbornik Martektin.

Dakako da su dvije faze natjecateljskog perioda jako bitne prva faza brušenja forme i faza stabilizacije. Trenutno su na prelazu iz prve u drugu. Održavaju sportsku formu visokim tempom sparinga. Razgovaraju izbornik i treneri s boksačima prije i nakon priprema o njihovim očekivanjima i problemima kako bi smanjili njihovu visoku pobuđenost koja je česta kod mladih sportaša kako bi ih sto bolje pripremili mentalno, a kroz to analiziraju i prate sve pomoću raznih parametara kod boksača.

image
Mini pripreme u Mrkoplju, trojica boksača i dva trenera Zadrana u reprezentaciji
Ivica Gjergja

Tko će od boksača u koju kategoriju, kategorija do 40 kg: Dominik Raguž (Brod), do 42 kg: David Kuhar (David Koprivnica), do 44 kg: Dino Selak (Senj), do 46 kg: Lucas Mirković (Arena Pula), do 48 kg: Mateo Bobaš (King Rijeka), do 50 kg: Niko Dražina (Ares Zadar), do 52 kg: Andrejas Baričević (Ares Zadar), do 54 kg: Matija Berend (Ronin Križevci), do 57 kg: Duje Kutleša (Rijeka), do 60 kg: Bernard Grgić (Nokaut, Zagreb), do 63 kg: Ivan Nekić (Ares, Zadar), do 66 kg: Niko Goreta (Grom Split), do 70 kg: Ivano Jakšić (Team Predator Rijeka), do 80 kg: Andrija Dominković (Nokaut, Zagreb)

19. travanj 2024 13:01