StoryEditorOCM
SportVESLANJE

Mini kup veslačkog saveza Dalmacije: Jadranu četiri zlata, dva srebra i dvije bronce!

Piše Ivica Gjergja
30. listopada 2022. - 11:59

U Splitu na regatnoj stazi u Spinutu, koja je posljednja regata Mini kupa Veslačkog saveza Dalmacije, a ujedno i posljednja regata sezone, nastupili su i članovi VK Jadran iz Zadra. Oni su nastupili s deset posada u nekoliko godišta kadetske konkurencije. Vrijeme ih je poslužilo pa je uspješno održan program od skoro 50 utrka, na sprint dionici od 500 metara. Zadrani su bili jako uspješni i osvojili ukupno osam medalja, od čega četiri prva mjesta, dva druga i dva treća.

U konkurenciji kadeta godišta 2008. prvo mjesto u dvojcu na pariće osvojili su Niko Skočić i Carl Neher. Isto su ponovili u dvojcu na pariće mlađih kadeta godišta 2009. Filip Matešić i Davor Božajić te u istoj disciplini, a u drugoj skupini Teo Škarpona i Marko Dinarina. Još je prvo mjesto osvojio Matija Vujević u samcu za kadete godišta 2010.

Druga mjesta osvajali su Frane Medić u samcu za mlađe kadete 2009. godišta, te Niko Skočić u samcu za kadete 2008. godišta. Treće mjesto osvojio je četverac gig za kadete 2009. godišta u sastavu Marko Mišulić, Martin Vujević, Mikula Bobić, Marko Borić i kormilar Marko Vrkić te u samcu za kadete 2009. godišta Matej Tičić.

Četvrto mjesto zauzeo je Carl Neher u samcu za kadete 2008. godišta dok je peti bio Vito Filipi u samcu za kadete 2010. godišta.

U Splitu su sa veslačima bili treneri Petar Milin i Marko Dragičević.

28. travanj 2024 18:41