StoryEditorOCM
SportPLIVANJE

Maraton i zadarska Open water liga - trostruki program!

Piše Ivica GJERGJA
6. srpnja 2023. - 19:48

U Klubu za daljinsko plivanje „Donat“ kojim izvrsno „upravlja“ njegov predsjednik Dražen Adžić iz nedjelje u nedjelju „nema mira“. Naime, nakon što je završen Plivački maraton u Rtina 2023, ovog vikenda točnije 8. srpnja održati će se u suradnji sa TZO Jasenice u Maslenici, Plivački maraton u sklopu 3. kola Dalmatinskog kupa. Pored maratona održati će se i akcija čišćenja podmorja.

Start za maraton je s otoka Školjića iz mora i pliva se uz obalu prema rivi u Maslenici u neposrednoj blizini Masleničkog mosta. Dužina staze je 2.800 metara, a početak natjecanja u 9 sati. Taj „dupli“ program je što se plivačkog dijela tiče u našoj županiji i najbogatiji u Hrvatskoj kojeg organizira KDP Donat. Sportsko događanje se održava u sklopu projekta ‘’U Zagrljaju mora’’ te je sufinancirano sredstvima Europske unije iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo.

Dan kasnije točnije u nedjelju, 9. srpnja nastavlja se s 3. kolom Zadarske Open water lige na otoku Ošljaku gdje je lako moguće da čak bude preko 100 natjecatelja. U sklopu lige se održava plivački dio kao i Aquatlon gdje natjecatelji trče oko cijelog otoka. U organizaciji lige sudjeluje i TZO Preko. Za akcije koje provodi KDP Donat možemo reći da je pravi prezentant našeg kraja, običaja, sporta i turističke ponude.

 

30. svibanj 2024 20:28