StoryEditorOCM
SportVJEROJATNI SASTAVI

Luka Modrić propušta veliki spektakl u Ligi prvaka? Evo tko je najbliži početnoj postavi od Hrvata

Piše H. Slišković/SN
9. travnja 2024. - 11:39

Trljamo ruke, vrijeme je za najbolji dio nogometne Lige prvaka.

Utakmice četvrtfinala počinju najvećim šlagerom, obračunom posljednja dva prvaka, Real Madrida i Manchester Cityja. Zanimljivo, već treću sezonu zaredom igraju međusobno, a pobjednik tog para posljednje je dvije sezone postaje europski prvak.

Pitanje koje nas, dakako, najviše zanima je koliko će hrvatskih reprezentativaca biti u početnim postavama. Joško Gvardiol čini se sigurnom okladom, ali danas to više nije tako.

Zdravstveni problemi zbog kojih je zamijenjen tijekom subotnje prvenstvene utakmice još nisu riješeni te je Gvardiol propustio i jučerašnji trening. Pep Guardiola ionako ima velikih problema s brojem raspoloživih obrambenih igrača te bi Gvardiolov izostanak bio dvostruki minus.

Gvardiol u posljednje vrijeme igra u odličnoj formi, a izvan stroja su još dvojica standardnih braniča, Kyle Walker i Nathan Ake. Preostala dvojica Hrvata, Luka Modrić (Real Madrid) i Mateo Kovačić (Manchester City), ionako rijetko startaju u najvažnijim utakmicama ove sezone.

- Real Madrid je najveći izazov u Ligi prvaka. I zbog kvalitete igrača i zbog povijesti kluba - rekao je u najavi Guardiola, koji jedva čeka nove dvoboje s najtrofejnijim i najuspješnijim trenerom ovog natjecanja Carlom Ancelottijem.

Klose umjesto Tuchela?

- Što se tiče tehničke strane utakmice, očekuje nas vrhunska, prekrasna utakmica. Vjerujem da će biti tako - naglasio je Talijan.

Druga večerašnja utakmica igra se u Londonu, Arsenal protiv Bayerna. "Topnici" su u velikom naletu, tijekom vikenda su preuzeli vodstvo Premier lige, a Bavarci su u velikom padu. U subotu su izgubili čak i od Heidenheima. Arsenal će ove večeri igrati i protiv tradicije jer je triput u osmini finala ispadao baš od Bayerna.

Gosti iz Münchena su svjesni da ih jedino europska scena može iskupiti za posrtaje i gubitak oba domaća trofeja. Thomas Tuchel sigurno odlazi na kraju sezone, a možda i ovih dana, ako izgubi u Londonu. Njemački mediji pišu da su u ulici Säbener već odlučili da će u tom slučaju v. d. trenera do kraja sezone biti Miroslav Klose.

30. travanj 2024 03:02