StoryEditorOCM
SportPORUKA IZ HNS-A

Kustić i Dalić čestitali Modriću na povijesnoj tituli: ‘Jedva čekam da nas povede u Njemačkoj‘

Piše Sport SD
2. lipnja 2024. - 09:16

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić čestitali su Luki Modriću nakon što je njegov Real Madrid još jednom osvojio naslov prvaka Europe.

Kapetan hrvatske nogometne reprezetacije  po šesti put u karijeri osvojio je Ligu prvaka što je uspjelo još samo četvorici nogometaša.

- Luka je davno osigurao status najboljeg hrvatskog nogometaša u povijesti, a sa šestom titulom prvaka Europe ušao je u nogometnu povijest kao jedan od najvećih igrača ove nogometne ere. Nije se slučajno njegov dolazak u Real poklopio s početkom najuspješnije ere najvećeg kluba na svijetu jer je Luka rođeni pobjednik, igrač s nevjerojatnim karakterom, mentalitetom i odlučnošću koji te odlike sjajno preslikava na cijelu ekipu. Od srca čestitam Luki na ovoj povijesnoj, šestoj tituli prvaka Europe, on je ponos našeg nogometa, naše reprezentacije i naše države, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić. 

- "Osvojiti jednom Ligu prvaka je fantastičan uspjeh za svakog igrača, sjećam se kako smo devedesetih bili ponosni na Bobana, Šukera, Prosinečkog i Bokšića kada su uspjeli doći do tog trofeja. Luka ih je osvojio šest. Mislim da ćemo tek s odmakom vremena razumjeti kolika je svjetska vrijednost njegove karijere, a ova titula sigurno ga stavlja u sam svjetski vrh, sada više ne samo veznih igrača nego uopće nogometaša. Znam da ove godine nije imao uobičajenu ulogu stalnog prvotimca, no isto tako znam koliko su njegov pristup, liderske sposobnosti i pobjednički mentalitet bitni za cijeli Real i da je kao takav bio izuzetno važan za ovu titulu na terenu i izvan njega. Luki skidam kapu na svim tim uspjesima i jedva čekam da mu svi zajedno uživo čestitamo i da nas tako inspiriran povede u Njemačkoj prema novim uspjesima, riječi su izbornika Dalića.

16. lipanj 2024 21:51