StoryEditorOCM
SportFOTO: POBJEDA NA VIŠNJIKU

Knowles u obrani, Božić u napadu "potopili" Igokeu!

3. studenog 2017. - 23:00
zadar_igokea24-031117

ZADAR – Dvorana "Krešimir Ćosić". Gledatelji 2500. Zadar – Igokea 82 : 76 (22 :20,18:22, 18:15, 24 :19)

Suci: Dragojević, Šundić, Savović (Crna Gora)

ZADAR: Knowles (12) , Bašić , Ivanov (15), Kraljević (1) , Jelenković , Krajina (16), Bostic (5) , Vuković (2) , Brzoja (4), Špralja (8) , Tomas , Božić (19).

IGOKEA: Lee, Gajić , Glogovac (14) , Nikolić, Washington (5) , Milošević (18) , Jevtović, Radivojević (16), Ljubičić (5) Šibalić (12) , Rikić (4) , Ponjavić (2).

Samo za one koji su imali dovoljno mirnoće, jednako na parketu i tribinama, bio je dvoboj Zadra i Igokee, u kojoj su domaćinu nužno bili potrebni bodovi, ne bi li sezonu počeli spašavati na vrijeme. Nekoliko je igrača kojima bismo mogli objesiti lovorike oko vrata, odluka je ipak pala na Luku Božića koji je iskazao svoju kvalitetu kad je bilo najpotrebnije. Pljesak na kraju balade, govori o potpori navijača koja je stigla baš kad je trebalo u utakmici kad se rezultat mijenjao po etapama....

Inače, otvaranje se mora prepisati zadarskoj momčadi, koja je unatoč "tricama" gostiju brzo otišla na 13:8, u čemu se najviše udjela imali Bostic , napose Bozić. Ali je Igokea "šibala" izvana preko Šibalića, sve je u prihvatljiv zaostatak vratio Krajina, u obrani je Vuković imao dobre vizije, čak i jedno atraktivno zakucavanje, dok je na koncu prve četvrtine Brzoja ubacio za tri poena i Zadru donio nešto viška .

Gostima se, međutim, ponovno otvorila "špina", napravili su seriju 10:0, što se jednim dijelom mora pripisati i nakani Aramisa Naglića za promjenu postave koja donosi pozitivu. Puno toga na početak ipak je vratio Ivanov, kojeg se nikako nije moglo zaustaviti, nanizao je dobru "kolajnu" poena, krenuo je s dva slobodna bacanja i pridodao tri trice, dovoljno da se Igoeka prije poluvremena rezultatski ne razmaše.

Ali se opet počelo "pušiti iz bosanskog lonca", posebice nakon trice i dodatnog bacanja Radivojevića, nešto kasnije i Miloševića (45:55) ! Nisu se u tim trenucima igrom i rezultatom mogli pomiriti navijači, pa je prema igračima Zadra doletjelo podosta zvižduka. Kako i neće kad je smušenost bila "odlika" od prvoga do zadnjega, uključujući i stručni stožer. Svi su se okovali strahom, dok nije "oživio" Krajina, koji je sa svojih sedam poena, uz malu pomoć Knowlesa, Zadrane vratio u igru (54:55)....

Špralja je pak s dva poena, još više privukao k pozitivnom omjeru, kojeg je slobodnim bacanjima Ivanov pretvorio u preokret, otišlo se u začetku zadnje dionice i do ( 62:57) ! Sve je tricom poravnao Glogovac.Kasnije su mu na isti način uzvratili Špralja i Knowles (71:64),a semafor je počeo otkucavati zadnjih pet minuta....

Počela se Igokea s crte slobodnih bacanja primicati, nakratko ih je zaustavio tricom Božić, ali je uzvratio Šibalić....Upotrijebimo li ranije ispisano "šibanje", ovoga puta moramo , nažalost, pripisati sucima koji su goste svako malo gurali na u poziciju slobodnih bacanja... Minutu i po do kraja Božić je s tri pogođena bacanja odvukao do 79:71.... Igokeu je skroz potopio Špralja tricom iz lijevog kuta....kraj priče.

03. srpanj 2024 09:12