StoryEditorOCM
SportUOČI DVOBOJA S KRKOM

KK Zadar muče stari problemi: osim opasne igre Slovenaca, treneru Mršiću ponovo se pogoršalo stanje nakon preboljenog COVID-a. Evo tko ga mijenja

Piše Dražen Žura
23. siječnja 2021. - 14:43

U posve zgusnutom rasporedu kroz kojeg se isprepliću utakmice regionalne ABA lige, te prvenstva Hrvatske, odnosno, HT Premijer lige i Kupa Krešimira Ćosića, momčad Zadra svoju novu košarkašku priču mora predstaviti u Novom Mestu.

Tamo ih čeka Krka koja se slikovito rečeno, jednako kao i lani, pokazala predubokom za Zadrane. U njihovom ovosezonskom dvoboju na Višnjiku, Krka je slavila pobjedu 73:70, iako su mnogi očekivali posve suprotan ishod.  Međutim, ono malo gledatelja koliko se zbog epidemioloških mjera moglo pustiti na tribine, svjedočili su nemoći Zadra u trenucima kad se moralo prelomiti utakmicu. 

Jedan od problema koji se Zadranima spotiče pod noge  kroz ovu sezonu jest činjenica kako je momčad stalno pod mijenama trenera. Nije razlog smjena , nego pojava koronavirusa koji je ozbiljno uzdrmao prvog trenera Veljka Mršića kojeg ponovno  neće biti najmanje iduća dva tjedna .

- Još za vrijeme utakmice protiv Škrljeva nisam se osjećao dobro, očito je COVID-19 ostavio veliki trag, uhvatio me jaki kašalj, pa sam iza utakmice koju sam uglavnom prosjedio zbog malaksalosti, odmah pošao u Zagreb na liječničke pretrage. Nakon svega, propisana mi je terapija te je preporučeno  dodatno mirovanje, samo što ovoga puta neću biti u bolnici nego kod kuće – kazao nam je Mršić koji će palicu predati svojem pomoćniku Ivanu Perinčiću, kojem je ogled s Krkom četvrti samostalni rad u ABA ligi, dok je u HT Premijer ligi imao njih pet za koje je bio odgovoran. U šestom protiv Škrljeva, odgovornost su zajedno podijelili on i Mršić, kojem smo zbrojili osam odrađenih utakmica u ABA  ligi, te deset u HT Premijer ligi.

Perinčić u Novom Mestu  neće moći računati na Jana Palokaja, koji još uvijek nije spreman za utakmicu, nakon što je ozlijedio zglob protiv Mega Soccerbeta. 

image
 Ivan Perinčić, pomocni trener KK Zadra.
 
Jure Miskovic/Cropix

- Čeka nas jedna zahtjevna utakmica, fizički izuzetno teška. Krka igra jako agresivno, čak i na momente prljavo, ali to je stil koji trener Vladimir Anzulović forsira već neko vrijeme. Moramo biti spremni odgovoriti na tu njihovu agresivnost. Napadački i obrambeno moramo biti na svom maksimumu, moramo igrati kao ekipa i pomagati jedan drugome. Tek kad to ostvarimo mislim da imamo šanse dobiti ovu utakmicu. Krka je tradicionalno težak protivnik, ali ovdje smo imali svoju šanse koju nismo iskoristili, promašili smo 16 slobodnih bacanja što je bio ključ poraza u prvoj utakmici. Mislim da smo naučili na svojim greškama, idemo odigrati pravu mušku utakmicu i boriti se do kraja s njima –  komentirao je Perinčić.

Svima je dobro poznato kako u redovima Krke igraju dvojica Zadrana, Jure Škifić i Rok Stipčević, koji je u prvom susretu ubacio pet trica iz deset pokušaja, što je bitno utjecalo na konačni ishod.

- Krka je težak suparnik, protiv njih smo izgubili onu nama jako važnu utakmicu u rezultatskom tjesnacu na samom kraju. Sad igramo u gostima što nikad nije lako. Krka je dosta nezgodna ekipa, mi moramo biti sto posto na svakoj lopti to znači u obrani i napadu. Najbitnije da budemo na pravoj razini – zaključio je Martin Junaković, igrač KK Zadra .

Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 17 sati uz izravan prijenos na TV programu Arenasport 2.

image
Martin Junaković
Luka Gerlanc/Cropix
16. travanj 2024 15:45