StoryEditorOCM
SportSLUŽBENO GLASILO

Kazne disciplinskog suca: Robertu Jurici iz HNK Zadar kazna od 2 mjeseca zabrane obavljanja dužnosti!

Piše Ivica GJERGJA
22. listopada 2023. - 13:51

U Nogometnom savezu Zadarske županije nema oprosta, jer reda mora biti. Tko radi van propisa i kodeksa bit će kažnjen. Tako smo u posljednjem Službenom glasniku Saveza našli zanimljive kazne:

Na temelju čl. 92., a u svezi čl. 110., 118. i 145. Disciplinskog pravilnika Hrvatskog nogometnog saveza (,,Službeni glasnik Hrvatskog nogometnog saveza“, disciplinski sudac Nogometnog saveza Zadarske županije donio je sljedeće kazne;

HNK VELEBIT B – klub, kažnjava se novčanom kaznom u iznosu 66,36 EUR-a (čl. 92. DP-a, zanemarivanje obveza) zbog nepoštivanja propozicija natjecanja (nedolazak licenciranog trenera na utakmicu stalnog natjecanja) na utakmici 6. kola 1. ŽNL SENIORA 23/24: HNK VELEBIT – NK PAKOŠTANE, odigranoj dana 14. listopada 2023. godine.

Odbija se kao neosnovana disciplinska prijava: Tadije Babića, glavnog suca i Luke Župana,

drugog pomoćnog suca, podnesena protiv: NK ŠKABRNJA ‘91 kao domaćina utakmice i DUJE KARLIĆA, licenciranog predstavnika kluba NK ŠKABRNJA ‘91, za prijavljene prekršaje na utakmici 3. kola 1. ŽNL SENIORA 23/24:

NK ŠKABRNJA ‘91 – HNK VELEBIT B,

Kažnjava se trener prednatjecanja HNK ZADAR – ROBERT JURICA, kaznom u iznosu 66,36 EUR-a radi nagovora igrača za prelazak u drugi klub protivno odredbama Pravilnika o statusu igrača i registracijama tw zabranom obavljanja funkcija u trajanju od 2 (dva) mjeseca radi vrijeđanja, klevetanja i ismijavanja nogometnog djelatnika drugog kluba, te mu se na temelju čl. 38. st. 1. DP-a izriče jedinstvena kazna: u novčanom iznosu od 132,72 EUR-a i zabrana obavljanja funkcija u trajanju od 2 (dva) mjeseca.

Prekršitelj ne može obnašati nikakvu funkciju u bilo kojem tijelu kluba, saveza ili druge nogometne udruge u aktivnostima koje se obavljaju unutar nogometne organizacije i koje su vezane za sportsku djelatnost, uključujući i djelovanje u tijelima Saveza. Ova kazna uključuje:

Zabranu ulaska u svlačionicu ili pristupa klupi za rezervne igrače, zabranu ulaska u prostorije kluba ili saveza i zabranu ulaska u svečanu (glavnu) ložu stadiona.

Kazna zabrane obavljanja funkcije obuhvaća i zabranu igranja za vrijeme dok traje kazna. Kazna se smatra izvršenom nakon što se izvrši u kategoriji u kojoj je nastupila, odnosno kategoriji TIĆA, dok se u međuvremenu odnosi i na sve druge kategorije ili organizacije.

Klub kojemu prekršitelj pripada odgovoran je za provođenje ove kazne. Kazna teče od dana konačnosti odluke, a novčanu kaznu je sukladno čl. 15. DP-a potrebno platiti u roku 15 dana od dana konačnosti odluke na račun Nogometnog saveza Zadarske županije. Prekršitelj je obvezan dokaz uplate novčane kazne dostaviti savezu, u suprotnom će se smatrati da nije uplatio novčanu kaznu.

image

ROBERT JURIC

 

 

10. lipanj 2024 19:32