StoryEditorOCM
SportU SUZAMA

Kapetan Luka Modrić potpuno ispražnjen jedva je nalazio riječi: ‘Nogomet je nekad okrutan, to se pokazalo‘

Piše Sport SD, Frane Vulas
25. lipnja 2024. - 08:27

Kapetan Luka Modrić bio je u suzama, sekunde su ga dijelile od novog uspjeha

- Ne znam što da vam kažem, nogomet je nekad okrutan, to se pokazalo, ali dobro, što je tu je. Nismo zaslužili ovaj gol, ne znam gdje je našao sudac osam minuta da produži. Kako treba da padneš, da izgubiš, znam da nije neka utjeha, nogomet je okrutan, to se pokazalo na nama.

Navijači?

- Nismo sumnjali u navijače, znali smo da su uvijek uz nas, hvala im, žao nam je što nije bilo ta pobjeda da odemo u drugi krug. Ali što je tu je.

Teoretski izgledi?

- Teško, nama se nikad ništa nije poklopilo. Trebalo je jučer s tim bodom, opet u 99. minuti, prošlu u 95., danas u 98., nekad nije suđeno, nogomet je okrutan. To se najbolje pokazalo na nama danas.

Je li to oproštaj?

- Vidjet ćemo nije sad za te priče.

Luka Modrić je u suzama:

- Ne znam što da vam kažem, nogomet je nekad okrutan, to se pokazalo opet, ali dobro, što je tu je. Nismo zaslužili ovaj gol, ne znam gdje je našao sudac osam minuta da produži.

- Kako treba da padneš, da izgubiš, znam da nije neka utjeha, nogomet je okrutan, to se pokazalo na nama.

- Nismo sumnjali u navijače, znali smo da su uvijek uz nas, hvala im, žao nam je što nije bila ta pobjeda da odemo u drugi krug. Ali što je tu je.

Luka Ivanušec je odigrao  možda i najstresniju utakmicu karijeri, teško je pronalazio riječi

- Prazan sam, ne znamo što bih rekao. Do zadnje sekunde imamo sve i... Ne, nemam riječi. Razočarani smo, razočarani smo...

Što se dogodilo kod izjednačujućeg pogotka Italije?

- Ne znam, gledam ponovno situaciju. Trebam vidjeti ispočetka, znam da je bila lopta kroz sredinu, pa na lijevu stranu i čovjek pogodi nemoguće...

Luka Modrić proglašen je igračem utakmice Hrvatske i Italije (1:1), ali stigao je na konferenciju za medije razumljivo izraza lica kao da je na sprovodu. Još kada mu je kao prvo stiglo pitanje što misli o tome što je postao najstariji strijelac u povijesti Eura kao da ga je to dodatno pogodilo u srce, kao da je to dodatno utrljalo sol na ranu.

- Ne znači mi to baš ništa kada nije pomoglo momčadi – rekao je Modrić.

Na dobrim željama španjolskog kolege se zahvalio i progovorio o tome koliko će još dugo igrati, pa i za reprezentaciju. Ovo bi mogao biti njegov oproštaj od reprezentativnog dresa ako se Hrvatska nekim čudom ne plasira u osminu finala.

- Hvala, iz dubine srca se zahvaljujem. Volio bih da mogu igrati vječno nogomet. Još ću nastaviti igrati ne znam koliko, pa ću stati. Vidjet ćemo koliko – rekao je Modrić.

Kako si uopće proživio zadnju minutu susreta, tih zadnjih 45 sekundi?

- Stresno. Borili smo se kao lavovi do kraja. Nažalost nogomet je za nas bio u ovom susretu okrutan. Bio je i zadnju utakmicu s Albanijom. To je nogomet, nekad ti donese sreću, nekada tugu. Izgubiti na ovakav način... Dobro, nismo izgubili, ali osjećamo se kao da jesmo. Teško je naći riječi da opišem naše trenutno stanje. Trebat će nam vremena da dođemo sebi. Rekao sam sebi da ako nekada trebamo pasti, neka to bude na ovaj način jer smo se borili za Hrvatsku. Možemo biti ponosni kako smo predstavili Hrvatsku, ali to nam malo znači – kazao je Modrić.

Je li ti ovo bio najnesretniji susret odigran u dresu Hrvatske?

- Sigurno je jedan od najnesretnijih. Sigurno išta teško može nadmašiti onu utakmicu protiv Turske na Euru 2008. godine. Ovo je u konkurenciji, ali to je ipak najtužniji dan mog reprezentativnog nogometa – rekao je Modrić.

25. lipanj 2024 08:27