StoryEditorOCM
SportPRED POČETAK SEZONE

Kapetan Dominik Mavra: Bez gledatelja će biti teško, ali nemamo se pravo previše žaliti

Piše D. Žura
20. rujna 2020. - 08:47

Dominik Mavra u novu košarkašku sezonu ulazi kao kapetan momčadi Zadra, utoliko je na njemu veća odgovornost nego na ostalima, međutim, njegova su razmišljanja takva , kako svi moraju povući za "isti štap".

- Posložena je jedna iznimno karakterna momčad, nema razlike među nama, odlično suradnja na treninzima, ali i kasnije. Baš je sve po mome guštu, jer je primjetno kako svi žele napredovati, biti bolji i angažiraniji, na treningu i utakmici, tako da ima samo pohvane riječi za sve suigrače – kazao je Mavra.

O tome koliko su spremni za dvoboje koji ih očekuju najprije u Prvenstvu Hrvatske , potom i regionalnoj ABA ligi, Mavra ne može ponuditi cjelovitu sliku, ali poručuje kako se dobro radilo.

- Istina imali smo taj jedan kratki prekid jer su nam dvojica igrača bili pozitivni na COVID- 19  testiranja, pa smo prisilno mirovali pet dana. Takvi " ispadi" događali su se i drugim klubovima, tako da nemamo potrebe to stavljati kao nekakav alibi – veli Mavra.

 I njemu jednako kao i ostalima nedostajalo je  još ponešto pripremnih utakmica  koje su se trebale vezati uz petodnevni borvak u Poreču. 

-Nedvojbeno, dobro bi nam došle planirane  provjere protiv ljubljanske Olimpija- Cedevite i Gorice, međutim, uvjeti nam to nisu omogućili. Jer obje momčadi imaju dovoljno dobar potencijal i zasigruno bi nam vrijedilo da se nekako moglo odigrati te utakmice. Ovako, iza nas su uz nekoliko ne toliko zahtjevnih utakmica još dva ogleda sa Splitom koja su bila puno ozbiljnija, tako da su nam sve skupa mogli dati uvid u naše mogućnosti – kazao je Dominik, koji je s ostatkom momčadi morao prihvatiti i  novine koje je sa sobom donio trener Mršić.

-Novi trener, nove stvari, drukčiji pristup treninzima, ali sve se pohvatalo na vrijeme , sjelo je na svoje mjesto. Usvojeni su obrambeni napadački principi naše igre, tako da svi dobro znaju što im je činiti u svakoj utakmici. Dobro je što smo svi odreda krenuli od nule , nitko nije bio pošteđen bilo čega. I Amerikanci koji su nam se priključili nešto kasnije, brzo su se uklopili u sustav treninga , pa držim da ćemo ponuditi dobru sliku na parketu – uvjeren je  Mavra koji je kroz pripremno razdoblje , stekao se takav dojam puno više bio na lopti nego u pozicijama za šutiranje.

-Ne mislim da je nešto više nego lani lopta kod mene, istina lani smo imali Bryona Allena  koji je bio veliki potrošač lopta, sad je raspoređeno na više igrača koji su preuzeli odgvornost u šutu. Uglavnom, pozitivno gledam na sezonu koja dolazi – kazao je Mavra i ponudio ponešto o Darku Planiniću koji je u Zadru " na žeton", te o Justinu Carteru koji je zamijenio Jacobija Boykinsa.

-S Planinićem imam  dobra iskustva iz reprezentativnih akcija, tako da se poznajemo dobro i "čitamo" u igri, pa bi za nas bilo odlično da ostane cijelu sezonu. Jasno, to će ovisiti o njegovim planovima i opcijama koje mu se otvore, ali u svakom slučaju njegovo veliko iskustvo i kvaliteta koju ima  bili bi nam od koristi. Carter? Ima odličan CV, o čemu govore svi koji su imali prigodu raditi s njim i igrati, kao i klubovi u kojima je  više nego uspješno nastupao. Ne mogu ništa više govoriti, jer ne znam u kakvom je stanju pripremljenosti, ali je nepobitno kako je na papiru odličan potpis – misli Mavra i okrenuo se na prvom službenom ogledu u sezoni , utakmici s Šibenkom u HT Premijer ligi. Svi u svlačionici Zadra prihvatili su činjenicu da neće imati navijače iza svojih leđa.

- Nepotrebno je trošiti riječi koliko nam znače navijači, međutim, moramo biti svjesni trenutka koji nas okružuje, pa se nemamo pravo previše žaliti, jer je uglavnom nama kao i ostalima. Uzmemo li za primjer ljude koji zbog COVID-a 19 ostaju bez posla, moraju zatvariti obrte, i slično , mi se onda što se tiče našeg posla ne smijemo žaliti na ništa. Opet ću ponoviti, bilo bi daleko bolje da svi skupa uživamo u košarci – kazao je Dominic Mavra kapetan momčadi Zadra koji se odmah okrenuo suparniku.

- Baš kako je naš trener rekao nemamo previše informacija o njima, jer nismo na uvid dobili njihove pripremne utakmice. Zato ćemo se posvetiti raščlambi kvalitete svakog pojedinca u momčadi Šibenke. Uglavnom, objektivno gledajući mi smo po mnogo čemu favoriti i tu ulogu moramo potvrditi na parketu na način da se tako postavimo od trenutka podbacivanja lopte , do posljednje sekunde utakmice. Dakle, maksimalno ozbiljno i čvrsto – zaključio je Mavra.

Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 17 sati uz izravan prijenos  na Drugom programu HRT-a.

26. travanj 2024 16:40