StoryEditorOCM
SportFEŠTA U BIOGRADU

Kadeti Gauna postali prvaci Dalmacije! Titulu su osvojili u uzvratnoj utakmici protiv MNK Vrgorac

Piše Ivica GJERGJA
24. ožujka 2022. - 14:49

Malonogometaši Gauna iz Biograda u kategoriji kadeta ostvarili su veliki uspjeh. U prvoj sezoni natjecanja pod ingerencijom HNS-a, osvojili su prvo mjesto u ligi regije – jug i postali prvaci Dalmacije. Titulu su osvojili u uzvratnoj utakmici s MNK Vrgorac nakon boljeg izvođenja šesteraca, a regularni dio susreta završen je 2:2.

Prvi susret u Biogradu završio je rezultatom 3:3. U uzvratu nakon šesteraca Gauni su pobijedili 9:8 i s ukupno 11:10 osvojili titulu. Kod Gauna se istaknuo vratar Mario Galešić, obranivši posljednji šesterac Ademiju, a nakon toga realizirao kazneni udarac za pobjedu svoje momčadi. Nakon ove obrane nastalo je veliko slavlje u Vrgorcu, a bilo je popraćeno i aplauzom domaće publike. Oba sastava nastupit će na završnom turnir Prvenstva Hrvatske na kojem će sudjelovati ukupno osam klubova.

- Nemam riječi za iskazanu radost koju su nakon stvarno dobro odigrane utakmice i šesteraca izveli naši dečki. Zaslužuju sve čestitke, to su igrači koji obećavaju, njihovim razvojem naši Gauni će imati odličan malonogometni kadar ubuduće. Svima zahvala na dobro odrađenom poslu, ovo je tek početak, kazao je trener Antonio Mitrović.

VRGORAC - GAUNI na šesterce 10:11 (2:2)

VRGORAC - Dom športova

Sudac: Zdravko Kuran

Strijelci: 0:1 Erlić (1), 1:1 I. Raos (10), 1:2 Erlić (20), 2:2 Barišić (23). Šesterci: A. Jelavić, Ujdur, Barišić, I. Jelavić, B. Jelavić, Šalinović, Tolj, Mihaljević za Vrgorac, Golem, Musić, Kulaš, Mrkić, Čirjak, Novosel, Ivin, Katuša, Galešić za Gaune.

VRGORAC: Radić, Čuvalo, Barišić, Tolj, A. Jelavić, Rašić, Raos, I. Jelavić, Ujdur, Šalinović, Bogdan, B. Jelavić, Mihaljević, Ademi

Trener: Duško Martinac

GAUNI: Galešić, Kulaš, Erlić, Musić, Golem. Stopfer, Novosel, Ivin, Mrkić, Čirjak, Katuša, Bašić, Živić, Bausović

Trener: Antonio Mitrović

21. lipanj 2024 07:54