StoryEditorOCM
SportJEDAN JE ZADRANIN SUDJELOVAO U SENZACIONALNOM OSVAJANJU NASLOVA PRVAKA NJEMAČKE

Josip Čačić Čajo: "Neopisiv je to osjećaj, trebalo mi je nekoliko dana da shvatim što smo postigli! Sada sam na Kolovarima i Boriku i mislim na – Ligu prvaka!"

Piše Ivica Gjergja
29. lipnja 2019. - 19:59
cajo

Naslov prvaka Njemačke u futsalu osvojio je TSV Weilimdorf, a jedna od uzdanica tog kluba je i Zadranin, Josip Čačić popularni Čajo. Njegov je klub senzacionalno osvojio naslov pobijedivši u finalu najtrofejniji njemački klub HSV Panters s 5:4. Josip je ovih dana u Zadru, na Kalelargi, ali i u blizini malonogometnih utakmica.

-Čestitke za titulu. Kakav je osjećaj biti prvak Njemačke?

-Neopisiv! Moram priznati da mi je trebalo nekoliko dana da se sve slegne i tek sam tada shvatio koliki smo veliki uspjeh ostvarili. Nada je uvijek bila prisutna i velika želja za uspjehom. Volio bih napomenuti da velike zasluge za ovaj uspjeh idu na adresu Ljube Primorca koji se, nažalost, zbog privatnih razloga morao povući s funkcije sportskog direktora. Jesmo li očekivali? Ne znam što bih rekao, ali bilo je važno što smo sve ponuđeno iskoristili i išli iz susreta u susret, pobjednički, priča Josip.

-Kakav je sustav natjecanja i kako se dolazi do trona?

-U Njemačkoj postoji četiri regionalne lige, sjever, jug, istok i zapad. Mi smo tako postali prvaci južne i direktno se plasirali u četvrtfinale njemačkog prvenstva. Četvrtfinale se igra po sistemu jedna utakmica kući, jedna u gostima i na gol razliku, ali smo dobili obje utakmice. Polufinale je bilo nekako drugačije, igrali smo protiv Berlina i prvu utakmicu kod njih izgubili 5:3, međutim i tad smo vjerovali da možemo proći i doma smo nakon produžetaka prošli u veliko finale, gdje smo višestruke prvake Njemačke Hamburg Panterse dobili 5:4 u nevjerojatnoj uzbudljivoj utakmici.

-Kompariraj nam kvalitetu njemačkog futsala u odnosu na hrvatski?

-Futsal u Njemačkoj se još razvija, nekako su još novi u svemu tome. Igrao sam prvu ligu u Hrvatskoj za Murter i mislim da je još velika razlika što se tiče taktike i kvalitete, ali mislim da će se s godinama ta razlika smanjiti i da će njemački klubovi moći parirati hrvatskima.

-Kakvi su planovi za sljedeću sezonu i kad počinju pripreme za Ligu prvaka?

-Jasan je plan: pokušati obraniti titulu! Neće to biti niti malo lako, ali će u svakom slučaju biti zanimljivo i napeto. Pripreme počinju krajem sedmog mjeseca, a nadamo se i prolasku prve grupe Lige prvaka.

-Kući je najbolje i najljepše?

-Ljeto ću provesti doma u Zadru, ali turnire neću igrati. Strogi odmor, to je ono što mi treba. Znači, plaže Kolovare i Borik, prijatelji i obitelj! Izvan futsala, ali s mislima na Ligu prvaka.

19. travanj 2024 05:19