StoryEditorOCM
SportSLAVNI I USPJEŠNI

Jedan je zaradio više, dok je drugi popularniji na društvenim mrežama: tko je bogatiji Modrić ili Đoković?

Piše Sport SD
5. travnja 2023. - 18:38

Hrvatski nogometaš Luka Modrić i srpski tenisač Novak Đoković jedni su od najpopularnijih sportaša na ovim prostorima. Obojica imaju zavidne karijere, svaki u svom sportu.

Ne treba posebno predstavljati hrvatskog kapetana koji je reprezentacijom osvojio dvije svjetske medalje, a u dresu Reala uzeo sve što se u klupskom nogometu može osvojiti. S druge strane, Đoković je već godinama ponajbolji svjetski tenisač koji je nedavno oborio i rekord Rogera Federera po broju Grand slamova.

Što se tiče zarade u cijeloj karijeri, Modrić i Nole zaradili su pravo bogatstvo. U slučaju našeg reprezentativca, izašla je procjena Capologyja kako je tijekom nogometne karijere zaradio oko 150 milijuna američkih dolara bruto. Jasno, najviše kao igrač Reala u kojem traje i najduže, od 2012. godine do danas.

Đoković je u izabranom društvu samo sa svojim zaradama od turnira, jer je već uspio premašiti zarađenih 150 milijuna dolara. Trenutačno je riječ o nešto više od 167 milijuna dolara zarađenog novca od tenisa. 

Naravno, tu ne ubrajamo sponzorske ugovore, koji ne ulaze u ove cifre. Međutim, Modrić je puno bolji kada se govori o društvenim mrežama. Hrvatski kapetan je po broju ljudi koji ga prate ispred Đokovića ako se pogledaju podaci s Instagrama i s Facebooka. Sa svojih 29.6 milijuna prema Đokovićevih 12.5 milijuna na Instagramu, a 22 milijuna u odnosu na 10 milijuna na Facebooku.

04. svibanj 2024 15:10