StoryEditorOCM
SportPRVENSTVO HRVATSKE U VESLANJU

​Jadranaši bogatiji za jedno zlatno i broncu te tri srebra!

Piše Ivica Gjergja
12. srpnja 2017. - 18:53

Na veslačkom Prvenstvu Hrvatske za juniore i kadete, koje je održano na regatnoj stazi na Jarunu u Zagrebu, veslači Jadrana osvojili su pet odličja, od čega jedno zlatno tri srebra i jedno brončano odličje, a sa seniorskim državnim prvenstvom zbroj medalja iznosi osam, što je veliki uspjeh za jednu više nego uspješnu proteklu sezonu.

Na uzavrelom Jarunu najveći uspjeh ostvario je kadetski četverac na pariće, koji je vrlo uvjerljivo osvojio prvo mjesto, pobijedivši u sve tri utrke u kojima je nastupio, od eliminacija, polufinala te na kraju finala. Prvaci Hrvatske u četvercu na pariće kadeta postali su Grgo Gurlica, Luka Pera, Mihovil Bogatić i Frane Bencun.

Srebrne medalje osvojili su u dvojcu bez kormilara mlađih juniora Dominik Cimera i Ivan Grancarić, zatim Maris Milin u samcu lakih juniorki te Margita Andrić u samcu kadetkinja.

Stipe Vujević bio je brončani u samcu lakih juniora.

Bez medalje ostao je četverac sa kormilarom juniora koji je bio šesti, a veslali su Ivan Tokić, Ivan Grancarić, Dominik Cimera, Maroje Andrić i kormilar Dominik Ferjančić.

Ela Žuvanić bila je osma u samcu juniorki, Luka Čurković bio je deseti u samcu juniora, četverac na pariće mlađih juniora u sastavu Tonči Bezinović, Lovre Lonić, Duje Žilić i Toni Šimurina bio je dvanaesti.

Marko Medin i Ivan Validžić nisu prošli eliminacije u dvojcima na pariće mlađih juniora.

- Za juniorske i kadetske veslače slijedi kratka stanka prije nastavka sezone početkom rujna. Juniora Ivana Tokića i trenera Branimira Vujevića očekuju pripreme na jezeru Peruča, gdje će se pripremati za nastup na Svjetskom prvenstvu juniora u Litvi u disciplini četverca sa kormilarom. Svjetsko prvenstvo juniora je na rasporedu početkom kolovoza, informira nas trener Petar Milin.

19. travanj 2024 21:40