StoryEditorOCM
SportKUP HRVATSKE

Jadranašice nisu uspjele do prvog trofeja ove sezone, Mladost obranila naslov na Višnjiku

Piše Iva Majić
2. prosinca 2023. - 18:53

Borba Splita i Zagreba. Standardno nadmetanje za medalje kad je u pitanju ženski vaterpolo, a ništa drugačije nije bilo ni u ovogodišnjem izdanju finala Hrvatskog kupa. Borba za prvi trofej ove sezone pripala je Mladosti koja je u utakmici protiv Jadrana slavila s 13:11 i tako obranila titulu prvakinja u Kupu te pospremila u vitrine 11 trofej ovog natjecanja.

Dobile su „jadranšice” prvu četvrtinu s minimalnom prednošću, ali su „žabice” u prvih nekoliko minuta druge dionice mini serijom od tri pogotka preokrenule rezultat u svoju korist, s 2:3 na 5:3.

No, jasno, nakon 12 minuta bilo je prerano za prognozirati pobjednice, a to su i potvrdile igračice Aljoše Kunca kad su stigle do izjednačenja na 6:6.

Splićanke su svakako imale prednost „domaćeg bazena”, ipak se igra u Dalmaciji, pa je većina one publike koja se našla na tribini bila na strani igračica u plavim kapicama.

No, prednost, je u bazenu većinu vremena bila na strani Zagrepčanki, douše ona minimalna. Mladost je bila raspoloženija što se tiče napadačkom dijela, ukupan šut bio je na 50 posto, dok se Jadran držao na nešto više od 30. Također, vratarka Medevešek imala je 13 obrana, dok je Buljac bila na šest. Neizvjesnost je nestala tek minutu, dvije do kraja pri rezultatu 12:10 za „žabice”, a Brnetić je pogotkom za 13:10 potvrdila kako će Zagrepčanke obranit titulu.

Najbolje raspoložena u redovima Splićanki bila je Jelena Butić s pet pogodaka.

ŽAVK Mladost – Jadran ST 13:11 (2:3, 5:3, 4:4, 2:1)

Zadar, bazen u Višnjiku. Gledatelja: 200. Suci: Lea Saftić, Jakov Blašković. Delegat: Alen Pešušić, Robert Tiozzo

ŽAVK Mladost: Medvešek (obrane 13), Badžim (2), Alfirević, Rogulj, Rožić (2), Skelin, Medić (2), Glas (2), Bukić, Brnetić (5), Crnički, Lulić, Frketić, Božan

Jadran ST: Buljac (obrane 6), Eterović (1), Čagalj, J. Butić (5), M. Butić (1), Janković, Bradašić, Goreta (1), Tadić, I. Butić, Barišić (3), D. Butić, Mišić, Matošić

Peterci: ŽAVK Mladost 2/2, Jadran ST 2/2

Igrač više: ŽAVK Mladost 4/5, Jadran ST 1/6

29. travanj 2024 14:01