StoryEditorOCM
SportU SUBOTU

Igrači Zadra i Kamena, te suci utakmice na travnjak Stanova istrčat će u majicama s natpisom Antonio Jurjević!

Piše Zadarski.hr
25. kolovoza 2023. - 11:52

S nestrpljenjem se u svlačionici HNK Zadar čeka subotnja premijera na Stanovima protiv Kamena iz Podbablja. U 17 sati na travnjak stadiona Stanovi izlazi nova momčad Zadra, osvježena, pomlađena i fizički moćna te s istim ambicijama kao prošlosezonska. Zadar će u novoj sezoni Treće HNL Jug tražiti isto što i lani – put do Druge SuperSport nogometne lige, a Crni iz Podbablja prvi su korak na tom dugom putu.

– Počinje maraton. Nema alibija; igramo doma, pa energija, angažman i želja za pobjedom moraju biti na našoj strani – kaže trener HNK Zadar Marin Oršulić. S novim trenerom nova je plavo-bijela momčad odigrala šest pripremnih utakmica s učinkom od tri uvjerljive pobjede, remijem i dva poraza. Ti su porazi došli na početku i na samom kraju priprema, kada se tek hvatala forma ili tražio predah od napornog i zahtjevnog perioda. U međuvremenu su se baterije napunile, pa zadarska nogometna raketa čeka na lansiranje.

– Jedva čekamo da sve napokon krene, mislim da smo spremni za sva iskušenja – dodaje zadarski head coach koji će za subotnju premijeru imati više-manje cijeli roster na raspolaganju. Pod upitnikom su jedino kapetan Domagoj Muić, prekaljeni veteran Šime Gregov i bočna udarna igla Hrvoje Rončević.

– Imamo igrače koji ih mogu zamijeniti, ali vidjet ćemo još. Gregov je u treningu, pa možda bude spreman, Muić će najvjerojatnije biti spreman za Neretvu, dok Rončević ima mehaničku ozljedu koljena – napominje trener Oršulić. Tko god bio u momčadi koja će istrčati na Stanove protiv iskusnog Kamena, ima isti zadatak.

– Prije svega očekujem dobru prezentaciju, a s njom dolazi i pobjeda ako budemo pravi. Definitivno igramo protiv iskusne i tvrde momčadi koja ima nekoliko vrlo zrelih i kvalitetnih igrača – ističe trener Oršulić kvalitetu gostiju. Kamen je lani odigrao katastrofalnu jesensku polusezonu s 10 osvojenih bodova, no proljeće je Crnima bilo svanulo, donijelo im sunce, lastavice i čak 21 proljetni bod za trećeligaški spas. Zagora je jedva izvukla bod kod Kamena, dok je na istom igralištu Zadar zavijen u crno. Nema sumnje kako na početku nove sezone momčad iz mjesta Ivanbegovina i općine Podbablje želi bolji rezultat od lanjske premijere (poraz 1:3), koja je bila jesenja sonata u teškoj sezoni i grčevitoj borbi za opstanak. Zadar želi još više, no strateg plavo-bijele squadre neće dopustiti srljanje.

– Moramo pripaziti na moguću situaciju u kojoj Kamen dugo drži „nulu“, jer tada možemo ući u nervozu i probleme. Bit ćemo pametni i ići malo-pomalo. Prvenstvo je dugo, pa nema potrebe raditi pretjerani pritisak, ali definitivno idemo na pobjedu – poručuje Oršulić. Dakle, gledatelje čeka borbeni, energični i pobjeda željni HNK Zadar, pa nema boljeg poziva za sve ljubitelje nogometa i navijače Zadra, koji će protiv Kamena u subotu na Stanovima upoznati novu plavo-bijelu momčad.

OPROŠTAJ OD KAPETANA JERBIĆA

Od zadarskog plavo-bijelog dresa u subotu će se uoči utakmice s Kamenom službeno oprostiti dugogodišnji kapetan Jure Jerbić. Lanjska sezona u HNK Zadar bila mu je posljednja na Stanovima, nakon 370 odigranih utakmica karijeru nastavlja u nešto laganijem tempu. HNK Zadar poklonit će mu svečani klupski dres za trajnu uspomenu.

SJEĆANJE NA ANTONIJA JURJEVIĆA

Igrači Zadra i Kamena te suci utakmice na travnjak Stanova istrčat će u majicama s natpisom Antonio Jurjević, koje će nakon fotografiranja podijeliti gledateljima. Antonio Jurjević bio je vratar Zadra koji je 2017. iznenada preminuo u 27. godini života. Jurjeviću je pozlilo nakon malonogometne utakmice, umro je u snu. Prošao je sve mlađe kategorije Zadra, a kasnije je kao vratar nastupao za Hrvace, Primorac iz Biograda, Raštane, Zelinu i novigradski NOŠK.

PRIJE PET MJESECI PROTIV KAMENA IGRALI SU MATASOVIĆ, DJEVELJEKAJ, JURIĆ, SUBAŠIĆ I RONČEVIĆ

Lani je Zadar u listopadu na Stanovima rastočio Kamen s 3:0, zabili su Ivan Bubalo dva puta i jednom Jure Jerbić. Nema ih više u momčadi, kao ni Mate Stojanova, Luke Viduke, Ivana Čurjurića, Igora Banovića i drugih koji su lanjske jeseni na Stanovima porazili Crne. Uzvratna utakmica odigrana je prvog dana u travnju u Ivanbegovini, kada je domaći Kamen gostujućim Zadranima sjeo poput prvoaprilske šale. Kamen je dobio 2:1, a oba puta zabio je Petar Kljenak. S te utakmice u sadašnjem plavo-bijelom rosteru su Luka Matasović, Richard Djeveljekaj, Kristijan Jurić, Anđelo Subašić i Hrvoje Rončević.

02. svibanj 2024 20:51