StoryEditorOCM
SportTREĆA NL – JUG

Igrači Primorca pjevajući napustili igralište nakon pobjede nad Zagorom

Piše Ivica GJERGJA
9. rujna 2023. - 21:01

PRIMORAC – ZAGORA 1:0 (0:0)

BIOGRAD – Igralište Kazimir i Silvio

Gledatelja: 150

Sudac: Mirko Odrljin (Čaporice) 6,5

Pomoćnici: Kujundžić i Kurtović

Strijelci: 1:0 Birkić (83)

Najbolji igrač: Dino Kulaš (Primorac)

PRIMORAC: Stojanov 7, Gambiraža 6 (od 46. Vodopija -), Kulaš 8, Birkić 7,5, Bitunjac 7, Lazarevski 7, Musa 6,5, Kolenda 6 (od 46. Nakić -), Mrkić 6,5 (od 84. Torbarina -), Okechukwu 6 (od 74. Kadija-), Jurišić 7

Trener: Dragan Blatnjak 7

ZAGORA: Lukač 6, Šupe 6, Blažević 6, Maretić 6, Zeljković 6, Ravlić 6, Danolić 6, Mrčela 6, Gabrić 6,5, Božić 6 (od 62. Tarabarić -), Krajina 6

Trener: Siniša Glavaš 6

Bez respekta su domaći nogometaši ušli u susret sa Zagorom, kontrolirali posjed, imali nekoliko lijepih prodora po desnom boku na kojemu je odlični Okecukwu u dva – tri navrata probio zadnju liniju gostiju, ali ga njegovi napadači nisu razumjeli i prigode su otišle u nepovrat. U devetoj minuti su gosti prvi put ozbiljno zaprijetili, pokazali zašto su favoriti prvenstva, oslobodili se pritiska te su Krajina i Gabrić stvorili odličnu prigodu, ali je Stojanov bio siguran. Napadi su se izmjenjivali na jednoj i na drugoj strani, ali bez golova pa se na odmor otišlo netaknutih mreža.

I u drugom dijelu ista slika - igra, pokušaji iz daljine, no prave prigode nije bilo ni na jednoj strani. Živnuli su domaći ulaskom Vodopije i Nakića te odmah u 57. minuti ovaj tandem je stvorio dobru prigodu, ali se kod udarca Vodopije istakao vratar gostiju. Visok ritam pokazivao je pravu ljepoticu na terenu, ali od golova ništa. U 77. minuti dobro su domaći zakuhali Zagori, Bitunjac i Nakić su odigrali dupli pas, ovaj potonji je mogao pitati vratara Lukača gdje će mu pucati, ali je pucao u njega i najveća prilika na utakmici otišla je u nepovrat. A onda u 83. minuti oduševljenje domaće publike, nakon što je Kulaš izbacio loptu prema dijelu terena gostiju, povukli su je Nakić i Jurišić na desnom boku, proslijedili je za Birkića koji ne oklijeva i udarcem s visine kaznenog prostora pogađa za 1:0.

Mogli su domaćini i u zadnjem napadu preko Kadije povisiti rezultat, ali je vratar Lukač obranio. Zagora je i dalje bez pobjede na strani, a igrači Primorca su pjevajući napustili igralište pozdravljeni od svojih navijača.

02. svibanj 2024 10:22