StoryEditorOCM
SportSVE DO FINALA

I ako klasične posljedice virusa izostanu, Perišić se vraća samo ako ‘vatreni‘ ponove Rusiju

Piše PSD
27. lipnja 2021. - 10:14

Ukoliko Hrvatska prođe Španjolsku, pa čak i u slučaju da dogura daleko na Euru kao što je napravila na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prije tri godine, izbornik Zlatko Dalić na Ivana Perišića neće moći računati sve do eventualnog finala.

Hrvatska je u velikom šoku nakon što je Hrvatski nogometni savez kasno u noći sa subote na nedjelju objavio kako je Perišić pozitivan na Covid-19 te kako je morao u desetodnevnu izolaciju.

Međutim, ako Hrvatska eliminira „furiju” to ne znači da će preskočiti samo ogled osmine finala koji „kockasti” sa Španjolskom igraju u ponedjeljak u Kopenhagenu.

Ako je Perišiću desetodnevna izolacija počela u subotu 26. lipnja (dan ranije je normalno trenirao u Rovinju s ostatkom momčadi), to znači da bi mu zadnji dan iste trebao biti 5. srpnja.

Stoga će Perišić u slučaju da Hrvatska prođe dalje preskočiti i četvrtfinale koje se igra 2. srpnja u Saint Petersburgu (protiv boljeg iz susreta Francuske i Švicarske), ali nažalost i eventualno polufinale koje je na rasporedu 6. srpnja u Londonu.

Igrač koji će do dan prije (polufinalne) utakmice biti u izolaciji, koji neće trenirati ni uigravati se s ostatkom momčadi, pa ni koji neće s reprezentacijom uopće ni moći doputovati u London, na tom susretu vrlo vjerojatno neće ni igrati.

Čak ni u slučaju da klasični simptomi koronavirusa izostanu i da je fizički spreman za to.

04. svibanj 2024 17:09