StoryEditorOCM
Sport10. KOLO

Hrvatski vitez pobjedom u derbiju protiv Zadra zasjeo na vrh tablice! Blažević u 80. minuti dao gol...

Piše Ivica GJERGJA
21. listopada 2023. - 20:04

HV POSEDARJE – ZADAR 1:0 (0:0)

POSEDARJE – Igralište Gordan Demo

Gledatelja 300

Sudac: Lukša Klaić (Konavlje) 6,5

Pomoćnici: Kuran i Radonić

Srtrijelac: 1:0 Blažević (80)

Najbolji igrač: Ivan Čurjuruić (HV Posedarje)

HV POSEDARJE: Pinčić 7, Begonja 7, Blažević 7 (od 87. Čelić-), Čurjurić 8, Buenaneva 6,5, Čirjak 7, Bačić 7 (od 65. Kevrić -), Zdrilić 6,5, Zebić 6,5 (od 46. Pedišić-), Tokić 7,5, Jurjević 7

Trener: Marko Pinčić 7

ZADAR: Matasović 6,5, Kordić 6,5, Muić 7, Jukić - Peladić 6,5, (od 67. Vukadinović-), Jurić 7 (od 75. Perić-), Luetić 7 (od 83. Stokić-), Žulj 6,5, Jakir 7, Gregov 6,5, Djevaljekaj 6,5, Serbinov 7 (od 83. Stojčević-)

Trener: Marin Oršulić 6,5

Derbi između Hrvatskog viteza i Zadra opravdao je očekivanja. Posedarci su slavili lijepim zgoditkom Vlatka Blaževića u 80. minuti, što je kod Viteza izazvalo radost, veselje i razgaljena srca. Dobili su svojih „pet minuta“ za miran i spokojan dan. Zadovoljstvo poslije utakmice bilo je u Posedarju na svakom koraku, navijači su slavili pobjedu.

Derbi je protekao u fer i korektnom igračkom i navijačkom izdanju. Iako je teren bio dosta težak, raskvašen i klizav, igrači su vodili računa kako svoje protivnike ne bi povrijedili u duelu kad se situacija nije mogla kontrolirati. Sudac Lukša Klaić susret je odsudio dobro, bio je autoritativan, u čemu su mu pomagali i sami igrači.

Već u 10. minuti zabilježen je pokušaj Ivana Ćurjurića, dva puta je šutirao prema golu, prvi put je obranio Matasovića, a drugi put je lopta otišla pokraj vratnice. Na drugoj strani brzonogi Serbinov, kojemu nije smetao težak teren, probija bok no završnica mu je bila slaba, lopta je plijen Pinčića.

Igrala se 23. minuta, opet je akter akcije Čurjurić, zaobišao je dvije prepreke, na trećoj je zaustavljen, ali je sudac dosudio slobodan udarac sa nekih 18. metara. Gola nema. Samo nekoliko minuta kasnije u kaznenom prostoru Viteza našao sa Djevaljekaj koji je ubacio loptu u mrežu, no sudac je svirao igranje rukom i poništio gol. Nešto malo čarke dvije osmice oko toga čija je lopta bilježimo u 27. minuti, no brzo je sve smirio sudac žutim kartonima obojici. Kako je vrijeme odmicalo teren je bio sve teži uz sve više laganih prekršaja.

U 44. minuti susreta najbolja prigoda za Vitez, Ivan Čurjurić je  tko zna koji put sam sebi izradio prigodu i pogodio vratnicu pored već savladanog Matasovića. Bilo je to najljepše što smo do tada vidjeli u derbiju.

U nastavku susreta opet je Vitez zaprijetio preko Pedišića u 48. minuti, a onda svoje prigode stvara Zadar. Prvo je u 51. minuti Luetić sve dobro napravio, no ne može preko vratara Pinčića. U 63. minuti Serbinov prelazi sve, ali mu lopta odlazi u korner.

Ponovo je aktivan i snalažljiv Serbinov u 71. minuti, gola i dalje nema. Nagovještaj pogotka za Vitez najavio je Kralj koji je velikom brzinom iskosa ušao u kazneni prostor, ali je za pola koraka bio kratak. Nakon njega i Jordan ima svoju prigodu. U 80. minuti rješava se derbi, Jordan je već drugi put napravio „dar mar“ u polovici Zadra, odlično je vidio dobro postavljena Blaževića koji matira Matasovića za nova tri boda Viteza.

Ovom pobjedom Vitezovi su pokazali tko je gazda u Posedarju. Nakon ove utakmice su i dalje jedina momčad bez poraza u ovoj ligi, što je veliki uspjeh jer im je pobjeda donijela sam vrh ljestvice. Zadar kao da gubi dah, no to je samo jedna utakmica, dečki glavu gore.

28. travanj 2024 13:22