StoryEditorOCM
SportODLIČAN REZULTAT

Hrvatska kadetska atletska reprezentacija osvojila treće mjesto na peteromeču u Zagrebu, Noa Stipić treći u skoku u dalj!

Piše I. Gjergja
2. listopada 2024. - 20:29

Na međunarodnom kadetskom peteromeču u atletici, održanom u Zagrebu, Hrvatska reprezentacija postigla je odličan rezultat, osvojivši ukupno treće mjesto. Na natjecanju su sudjelovale reprezentacije Slovačke, Slovenije, Mađarske, Češke i Hrvatske, a među hrvatskim predstavnicima istaknuli su se članovi Atletskog kluba Fortius – Pina Ratković, Ivan Bujan i Noa Stipić, uz trenera Edija Stipića.

Najveći uspjeh postigao je Noa Stipić, koji je u skoku u dalj osvojio treće mjesto skokom od 6,16 metara. Stipić je, u izuzetno izjednačenoj konkurenciji, uspio popraviti svoj plasman s petog mjesta po prijavljenim rezultatima i osigurati broncu za Hrvatsku. Iako duljina skoka nije bila rekordna, treće mjesto je izvanredan uspjeh.

Ivan Bujan je u skoku u vis zauzeo sedmo mjesto, preskočivši visinu od 1,75 metara. Pobjednik prošlogodišnjeg Hrvatskog kupa, Bujan se suočio s teškim vremenskim uvjetima, što je otežalo natjecanje. Kiša i hladnoća usporili su njegov nastup, no unatoč tome, pokazao je borbenost i dao sve od sebe.

Pina Ratković, koja je debitirala u reprezentaciji, natjecala se u utrci na 300 metara s preponama, gdje je osvojila deseto mjesto. U vrlo jakoj konkurenciji, Pina je odradila svoju utrku bez greške i završila s vremenom 48,39 sekundi. Njezin nastup potvrdio je da s razlogom nosi hrvatski dres.

Hrvatska kadetska reprezentacija osvojila je ekipno treće mjesto, što je značajan napredak u odnosu na prethodna natjecanja s istim ekipama, gdje su se plasirali slabije. Trener Edi Stipić istaknuo je zadovoljstvo nastupima svojih atletičara, pohvalivši njihovu borbenost i upornost.

02. listopad 2024 20:30