StoryEditorOCM
SportPRIJEM ZA NADU GODINE

Gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić: Matea, ponosni smo na tvoje rezultate!

Piše Ivica Gjergja
22. veljače 2018. - 20:59
ben

Gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić zajedno sa svojim zamjenikom Tomislavom Klaricom priredio je prijem za mladu benkovačku atletičarku Mateu Čerina. Matea je na tradicionalnom 24. izboru za sportaše Zadarske županije u organizaciji Zadarskog lista proglašena za sportsku nadu Zadarske županije.

U njezinoj pratnji bili treneri iz AŠK Benkovac, Ivica Nekić i Dario Ivković, te predsjednik kluba Mile Marić. Evo samo jednog dijela niske njenih uspjeha, u prošloj godini osvojila je devet naslova prvakinje Hrvatske u katagorijama mlađe kadetkinje, kadetkinje i mlađe juniorke. Srušila je pet državnih rekorda u kategoriji mlađih kadetkinja; na 60 metara u dvorani i na otvorenom, skok udalj u dvorani i na otvorenom i na 200 metara na otvorenom. Osvojila je i titulu viceprvakinje u skoku u dalj na mlađe juniorskom prvenstvu Hrvatske u dvorani i broncu u štafeti 4x100 metara na Prvenstvu Hrvatske za mlađe juniorke. Ove godine na dvoranskim prvenstvima Hrvatske u konkurenciji kadetkinja, mlađih juniorki i juniorki osvojila je tri zlata i dva srebra. Matea je ujedno i hrvatska kadetska reprezentativka.

Uz prigodnu novčanu nagradu, gradonačelnik Bulić čestitao je mladoj Matei na postignutim rezultatima, zaželio joj uspjeh u budućim sportskim rezultatima te obećao potporu Grada u skladu s financijskim mogućnostima.

-Posebno samo ponosni na tvoje rezultate i to što si naša nada koja na svakom natjecanju promovira Grad Benkovac. Napravit ćemo sve kako bi osigurali kvalitetnije uvjete za treniranje kako za tebe tako i za sve naše mlade sportaše i kako biste i dalje postizali najbolje sportske rezultate, kazao je gradonačelnik Tomislav Bulić. Naglasio kao upravo Matea Čerina može biti primjer i ostalim mladim sportašima svojim uzornim ponašanjem, izvrsnim uspjehom u školi i izuzetnim sportskim uspjesima.

Njezini treneri Ivica Nekić i Dario Ivković istaknuli su kako svaki sportski uspjeh na natjecanjima Metee Čerina kao i ostalih mladih atletičara iz AŠK Benkovac znači neprocjenjivu promociju Grada Benkovca.

29. lipanj 2024 10:03