StoryEditorOCM
SportVESLAČKI VIKEND NA PAGU 22. i 23. RUJNA

Finale Kupa pa regata osmeraca – očekuje se preko 100 veslača!

Piše Ivica Gjergja
8. rujna 2018. - 13:28
pag

Na Pagu će se 22. rujna održati finale veslačkog Kupa Hrvatske 2018., a dan kasnije 23. rujna 1. Međnarodna regata osmeraca. Veslački vikend u Pagu održat će se u organizaciji Hrvatskog veslačkog saveza i Veslačkog kluba Pag, a pod pokroviteljstvom gradova Pag i Novalja  i njihovih Turističkih zajednica gradova.

U finalu veslačkog Kupa sudjelovat će gotovo svi najbolji veslači iz hrvatskih klubova koji će se, prema očekivanju organizatora, odazvati u nedjelju i na regatu osmeraca.

Prema riječima Branka Markote, dopredsjednika Veslačkog kluba Pag, očekuje se dolazak veterana veslača kao i predstavnika sveučilišta iz Zagreba, Splita i Dubrovnika. Također je naveo da je dolazak načelno potvrdila ekipa slovenskog osmerca koji već godinama dolazi u Pag na zimske pripreme čime bi se ostvario međunarodni karakter regate, a nije nemoguće da će i neki veslači iz susjedstva (Austrija, Mađarska i Italija) već ove godine poslati svoje ekipe, točan broj sudionika znati će se nakon zatvaranja prijavnog roka koji će bit 19. ili 20. rujna 2018. U konačnici se procjenjuje dolazak oko 100 sudionika što bi bila brojka s kojom bi organizatori bili zadovoljni za prvu godinu događanja.

Po objavi Poziva na regatu Savez će istu uvrstiti u nacionalni kalendar regata te je kao takvu i prijaviti Svjetskoj veslačkoj federaciju kako bi je i oni momentalno uvrstili u kalendar svjetskih natjecanja, time obavijestili sve svjetske veslače o regati i pozvali sve zainteresirane na sudjelovanje na manifestaciji idealnoj za promociju Paga kao poželjne destinacije za dolazak veslačkog svijeta.

Tradicionalne veslačke regate ovog tipa su u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj i Americi sportski, kulturni, turistički i statusni događaj prve kategorije i poradi broja prijavljenih sudionika traju i do 7 dana.

 

25. travanj 2024 20:03