StoryEditorOCM
SportTREĆA HNL-JUG

Evo kratkog pregleda utakmica HV Posedarje i Primorca - Vitezovi idu svojim dobro uhodanim putem pobjeda, a u Biogradu pala Sloga

Piše Ivica GJERGJA
27. veljače 2022. - 16:32

Vitezovi idu svojim dobro uhodanim putem pobjeda, a ovaj put je pao OSK koji je na svom igralištu poražen s rezultatom 2:1. Igrači nastavljaju tamo gdje su zajedno s bivšim trenerom Josipom Butićem stali. Odlazak u Otok kod Sinja je bio pun pogodak, osvojena su tri nova boda, iako je pobjedu donio prvi strijelac kluba Karlo Torbarina i to pred sam kraj susreta. Vitezovi su vodili, da bi prvo poluvrijeme završilo 1:1. U drugom je obnašatelj dužnosti trenera Ivan Šimurina u igru uveo Karla Torbarinu i Pedišića. Vitezovi su imali i pomoć bure i krenuli po tri boda. OSK je loptu sa svoje polovice u 61. minuti pokušao iznijeti kontrama u kojima dobre prilike za pogodak nisu iskoristili Barać i Tadić. S druge strane, prijetili su K. Torbarina, Rončević, Smokrović te Zdrilić iz slobodnog udarca, ali rezultat se nije mijenjao. Ovdje treba kazati da je Karlo Torbarina dva put pogodio mrežu OSK-a, ali je u oba navrata označeno zaleđe. „Osvetio“ se Karlo jer zaleđa nije bilo u 88. minuti kada je na asistenciju Ivandića, izlazio ispred vratara domaćih Cvrlje, zaobilazi ga i pogađa mrežu za slavlje svoje momčadi. 

Na igralištu Kazimira i Silvia u Biogradu pala je Sloga 4:2. Primorac i njegov trener Marko Moravčić ništa ne prepuštaju slučaju i imaju sve pod kontrolom. A kad se tako dobro trenira i radi, nižu se bodovi nakon uvjerljive pobjede nad vrlo dobrom momčadi Sloge, koja je iz gornjeg dijela ljestvice. Trener Morvčić i njegovi igrači su na „prvu“ kliknuli, uvažavaju se, zna se tko što radi i evo rezultata, odnosno pobjede. Rekoše možeš sve činiti, no samo pobjeda donosi rezultat, to upravo Marko protežira. Zahtjeva napadačku igru po cijelom terenu, a zasad mu to dobro ide. Nije opterećen obranom, znaju je njegovi igrači čuvati, no gol je njegov moto u igri. Pokazalo se to jučer u srazu sa Slogom. Vidjeli smo šest zgoditaka. Četiri Primorca bili su plod lijepih akcija, svaka je imala glavu i rep, a pored Luke Vodopije, koji se profilirao u igrača utakmice sa tri zgoditka, istaknuli su se Marić, Katuša, Musa, Birkić, Nakić i svi koji su obukli dres u tom susretu.

Kada smo jednom prigodom pitali Morvačića za ciljeve, kluba kazao je: "Cilj nam je Jedinstvena Treća liga, za nju smo birali igrački kadar i počinjemo to ostvarivati!"

02. lipanj 2024 23:28