StoryEditorOCM
SportIZ TURNJA

Dva Santinija, Ivan i Timo, o preuzimanju nogometnog trona: "Znam tko je bio najbolji nogometaš, a tko je sad!"

Piše Ivica Gjergja
24. srpnja 2021. - 18:52

Na Memorijalnom malonogometnom turniru J&J u Turnju u spomen na dva rano izgubljena života, u jednom trenutku smo zamijetili bivšeg nogometnog reprezentativca Ivana Santinija, koji očekuje angažman u novi klub i njegovog rođaka u ugodnom časkanju uz rub igrališta. Rođak Timo, inače nekad odličan nogometaš, onaj pravi napadač, bombarder, „matador“ koji je lakoćom punio mreže protivnika. No pored toga što je bio nogometaš kojeg se sjećaju ljubitelji nogometa kasnih 70-ih i 80-tih godina prošlog stoljeća, Timo je bio svestran sportaš: igrao je košarku, vaterpolo u VK Croatia Turanj. U NK Bagatu Timo je bio najbolji strijelac u Dalmatinskoj ligi. Zanimljivo da je bio kapetan košarkaša u juniorskoj kategoriji kod čuvenog trenera Uče Pulanića. Danas je Timo umirovljenik i svakako jedan najpratitelja sportskih zbivanja diljem županije Zadar.

Sigurno je da je kao takav Timo svom nasljedniku Ivanu imao što reći, savjetovati ga, uputiti, a Ivan je sve primao s velikom  pozornošću. U jednom trenutku Timo se okrenio i kazao:

- Do pojave Ivana ja sam bio najbolji nogometaš od Santinijevih, sada sam "prijestolje" prepustio njemu u  i vjerujem, da će na njemu još dugo sjediti - uz osmijeh je zaključio Timo.  

19. travanj 2024 04:54