StoryEditorOCM
SportZRCALO KLUBA ILI?

Da je Ramljak imao patike u Beogradu, Zadru ne bi bilo spasa, ali oko cijele situacije postavlja se jedno važno pitanje

Piše Dražen Žura
2. veljače 2024. - 17:49

Hoće li Zadar uspjeti iznenaditi Crvenu zvezdu, kao lani ? Na tu temu smo pisali kroz izvještaj s utakmice, nakon što je Crvena zvezda uvelike oplela pod Zadru o čemu svjedoči omjer 93:54! I da nisu dignuli nogu s papučice za gas, tko zna koliko dugo bi se taj minus razvukao. Zaključili smo i to kako je sve to sport i da se mora ići dalje, dok je na press konferenciji, Danijel Jusup, trener Zadra „ rastezao žvakaću” kroz (ne)očekivanja i nezadovoljstvo, izdvojili smo samo dio repertoara....

- Malo sam kalkulirao jer igramo kup za dva dana, pokušao sam dati malo više igračima s klupe da vide kako to izgleda. Imali smo bizarnu stvar, Marku Ramljaku je tenisica pukla, napuhala se, nije bila upotrebljiva, a kako on izlazi iz ozljede zgloba, baš na toj nozi, nisam htio riskirati. Čuvao sam i Karla Žganeca, ali nije to presudilo, uz sve drugo Zvezda je dala 19 poena iz kontre, mi 3 i trebamo se pokriti ušima i ići dalje – otvoreno je priznao Jusup.

Više nego sportski je priznati poraz od boljega, jednako tako i ljudski je sačuvati nečije zdravlje, međutim, nemoguće je preskočiti bizarnost koju ističe Jusup, o tomu kako se kapetanu Ramljaku raspala patika.

I odmah se postavlja pitanje: ”Je li raspadnuta patika stvar (ne)kvalitete iste, ili je posrijedi zrcalo kluba?” Zrcalo sigurno nije, jer prema informacijama koje su nam dostupne, plaće su uredne za razliku od prošlosezonske javne pobune igrača baš uoči Kupa!

O čemu je onda riječ? Ponajviše o nemaru igrača koji je na tako važnu utakmicu u Beograd doputovao bez rezervne sportske obuće, što se profesionalcu nikako ne smije dogoditi. Ako ništa drugo moglo se improvizirati nešto, nije valjda da nitko nema kapetanov broj obuće uz opasku kako se treba vjerovati da drugi vode brigu o opremi, samim time i klubu. Jer ovako, netko može pomisliti da se s klupske strane igrače ne tretira na pravi način, što nikako ne stoji, bez obzira na neke primjedbe koje bi se mogle isticati. Uostalom, zar nije dovoljno ponoviti da se odmah iza ogleda s Dinamom, otputovalo autobusom u Zagreb, gdje se prespavalo, sutradan doručkovalo i krenulo dalje prema Beogradu.

Na koncu, je li sramota upitati za pomoć kolege iz drugog kluba, je li u svojem spremištu imaju odgovarajući broj, kako bi zadarski kapetan mogao na sportsko borilište kao pravi vitez? Na društvenim mrežama ste mogli pročitati: „Kao rekreativac ima tri para patika”!

27. travanj 2024 23:02