StoryEditorOCM
SportNAŠI U SVIJETU BOKSA

Brutalan istup Filipa Hrgovića: ‘Kunem se očevim imenom, doći ću i nokautirati te pred milijardu ljudi‘

Piše Robert Krnjić/SN
17. travnja 2023. - 09:29

Zhilei Zhang je u noći sa subote na nedjelju iznenadio boksački svijet i nakon šest rundi tehničkim nokautom pobijedio favoriziranog Joea Joycea, te mu oteo naslov interim prvaka po WBO verziji. Nakon trijumfa kineskog teškaša u Londonu, u medijima i na društvenim mrežama sve se češće krenulo spominjati ime Filipa Hrgovića, koji je prethodno, krajem kolovoza prošle godine, jednoglasnom sudačkom odlukom slavio u meču protiv "Big Banga".

S jedne strane, dio komentatora govori o tome kako je 30-godišnji Zagrepčanin nezasluženo odnio pobjedu u tom okršaju, dok drugi dio ukazuje na činjenicu da je tom prilikom porazio čovjeka koji je, pak, ovog vikenda doslovno prebio jednog od najboljih teškaša današnjice - što je samo po sebi vrlo indikativno i sugerira da El Animal pripada samom vrhu "heavyweighta" (BoxRec ga je nakon Zhangove pobjede nad Joyceom ekspresno smjestio na deveto mjesto najboljih teškaša svijeta). O svemu se sada oglasio i sam Hrgović, koji je u 20-minutnom razgovoru za iFL TV prozvao Zhanga, te govorio o svom trenutnom statusu i boksačkoj budućnosti, ali i o "hejterima" i promotorima, pišu Sportske novosti.

- Nema šanse da me je pobijedio. Ako ponovno pogledate taj meč i brojite udarce i bodove, vidjet ćete da sam zadao više od 700 udaraca, a on oko 300. Pobijedio sam borbu prema sve tri sudačke kartice. Dobio sam osam rundi, on je dobio četiri i imao taj nokdaun u prvoj, ali čisto sam ga pobijedio - osvrnuo se najbolji hrvatski teškaš na prošlogodišnji okršaj sa Zhangom, pa nastavio:

- Nekoliko mjeseci prije te borbe umro mi je otac. Bili smo jako povezani i bilo je to najgore razdoblje mog života. Tijekom cijelog pripremnog kampa sam se loše osjećao zbog očeve smrti, a u meču nisam bio svoj i nisam bio na 100%, ali i na svoju najgoru noć sam pobijedio tipa koji je upravo uništio Joycea. U sljedećim borbama mogu biti samo bolji od toga.

Osvrnuo se teškaš iz Sesveta i na brojne negativne komentare dijela javnosti koji njegovu pobjedu protiv Zhanga dovodi u pitanje, pa poslao žestoku poruku 39-godišnjem Kinezu.

- Čuo sam da mnogi ljudi govore da je to bila kontroverzna odluka, ali volio bih mu dati revanš. Pustite ga da se malo odmori, a onda odradimo revanš krajem ove godine. Doći ću u Peking i pobijediti ga pred milijardu Kineza - rekao je Hrgović pa odlučno dodao:

- Kunem se očevim imenom, doći ću u Kinu i nokautirati ga. Na svoju najgoru noć pobijedio sam tog tipa, a na moju najbolju noć neće izdržati više od šest rundi.

U nastavku intervjua hrvatski boksač govorio je i o Danielu Duboisu, britanskom teškašu i WBA-ovom "regular" prvaku koji bi, prema sustavu rotacije i odlukama regulatornih tijela, trebao biti sljedeći protivnik Oleksandra Usika.

- Prije nekoliko godina sam sparirao s njim u Londonu. Uništio sam ga, odgodio je borbu nakon sparinga sa mnom. Možete pitati ljude, u dvorani ih je bilo mnogo - istaknuo je, pa se dotaknuo i promotora Franka Warrena, kojeg je također prozvao:

- Pričao je puno sranja nakon moje borbe sa Zhangom. Što može sada reći? Uništio sam Duboisa na sparingu, a sad je njegov borac prebijen od boksača kojeg sam ja pobijedio. "Frank, pitao si se zašto me svi smatraju baukom, sada vidiš zašto! Zato što sam na svoju najgoru noć pobijedio Zhanga, a on je sad došao u London i uništio tvog boksača za šest rundi".

Prokomentirao je Filip i svoju trenutnu situaciju u teškaškom svijetu.

- Ako se borba između Duboisa i Usika ne dogodi, ja sam sljedeći na redu za Usika. Ako ne budem boksao s njim, onda ćemo ići na IBF interim titulu. Još uvijek nisam ništa potpisao i nadam se da će se to uskoro riješiti. U najboljoj sam dobi, imam 30 godina i želim se boriti. Ne mogu dočekati da se vratim u ring, ali tu ima i puno politike i različitih lobija. Dolazim iz male zemlje, Hrvatske, koja nema veliko tržište. Sve je podređeno američkim i britanskim boksačima zbog velikog tržišta i radi se veliki "hype" oko njih, a za nas iz malih država nitko ne mari. Ništa, međutim, ne može slomiti moj duh, ostat ću jak i fokusiran, te nastaviti trenirati, a moja vrijeme će doći.

U završnom dijelu intervjua voditelj je pitao Hrgovića o tome s koja bi se tri boksača volio boriti.

- Želim revanš sa Zhangom, ove godine ili bilo kada. On je prvi na mojoj listi želja jer želim raščistiti stvari, nokautirati ga i svima začepiti usta. Tu je još velikih imena; Joshua bi bio odlična borba za mene, želio bih se boriti s Usikom, Furyjem, Sanchezom i Bakoleom. Osjećam da ih u svojoj najboljoj izvedbi mogu pobijediti bilo koga, ali boks je nepredvidiv i budućnost će pokazati tko je "real deal", a tko nije.

Cijeli Hrgovićev razgovor za iFL možete pogledati OVDJE.

24. travanj 2024 03:47