StoryEditorOCM
SportKVLALIFIKACIJE

Bosco novi premijerligaš, igrači KK Sonik Puntamike nisu uspjeli u naumu

Piše I.Gjergja
23. svibnja 2022. - 22:56

BOSKO – SONIK PUNTAMIKA  78:58 (12:10, 28:21, 11:15, 27:12)

ZAGREB – Dvorana u Trnskom. Gledatelja: 400.  Suci:  Alfred Jović, Nikola Perlić, Josip Mikulić.

BOSCO: Kuzmanović 2 , Katura 17 , P. Babić  11, Smolić 11 , L. Babić 25  , Kos  , Matić  4 , Šljivarić , Pavičić 3 , Linde  2, Čović  , Krapić 3 .

SONIK PUNTAMIKA: Marić 14 , Palčić 8 , Banić  11, Šarlija 11 , Zelanto 4 , Bubić  , Ninčević , Pavin  6, Prskalo  4, Bašić .

Bosco je nakon drugog susreta zasluženo, nakon 20 poena viška prošao – popunio HT Premijer ligu za sljedeću godinu. U drugom susretu u Trnskom igrači Sonik Puntamike ušli su sa + šest koševa razlike iz prvog susreta, a pred sam početak trener Sonik Puntamike, Roko Jurlina je "zapovjedio" igračima da o razlici ne razmišljaju nego da igraju isključivo na pobjedu i da su im sve misli usmjeriti k tome.

U svemu su ga igrači poslušali, na terenu su dali sve od sebe, no osjetila se nervoza, i kad bi se došlo u priliku da se pogodi, promašaji su zavladali ne samo kod Punte nego i kod gosta. Tako su Marić, Banić te Prskalo i Palčić promašivali, a nisu se ni domaćini nešto istakli, Katura, P. Babić, dapače prva četvrtina je završena 12:10.

Limitiran je bio broj postignutih poena.   

Nešto agilniji su bili jedni i drugi, a kad je krenulo domaćina, trener Jurlina je prekinuo minutom odmora u 14 minuti. Ni ta minuta nije donijela nešto bolji rezultat, što je Bosco preko Petra Babića iskoristio i otišao na 7:0, 24:17, nakon čega L. Babić i Pavičić promašuju, a u ravnotežu rezultat dovodi Marić i Palčić.

Opet je uslijedio pad i drugi period Bosco završava sa devet razlike 40:31.  

Treća četvrtina pa gotovo cijelu do  negdje dva minuta do kraja  prolazi u vodstvu i 10 koševa razlike za Bosco, no tada Palčić vezuje dvicu i tricu te Pavin tricu i završava se četvrtina 51:46.

Šest razlike za Bosco, egal, polazi se "sa početnih položaja" u četvrtinu koja „para gaće“ ostati ili ispasti pitanje je sad.

Ostala bi Punta da su njeni igrači pogodili pet trica što su promašili, a domaćini su sve pogodili gdje se istakao pred kraj  Ante Smolić koji je asistirao, skakao, pogađao te su on i Petar Babić, odveli svoje na veliku razliku od 20 razlike. Uzalud Banićeva i Pavinova trica, Sonik Puntamika nije uspjela, plaća „danak“ ranijem „radu“.

Najbolji kod domaćina Luka Babić sa 25, a kod gosta Petar Marić sa 14 koševa. 

02. svibanj 2024 06:12