StoryEditorOCM
SportLIGA PRVAKA

Bitka na Etihadu: Modrić bez magije, Gvardiol odradio odličan posao, Kovačić je nažalost ispao tragičar...

Piše Sport SD
18. travnja 2024. - 08:38

Da je Real Madrid mačka s devet života znali smo i prije uzvratne utakmice s Manchester Cityjem, a dvoboj na Etihadu samo je po tko zna koji put potvrdio tu tezu.

Kraljevi su 17. put izborili polufinale Lige prvaka, potvrdivši tako privatizaciju najelitnijeg europskog klupskog nogometnog natjecanja - pišu Sportske novosti.

Nakon 90 minuta igra bilo je 1:1, a budući da produžeci nisu iznjedrili novi pogodak, pobjednika i prolaznika u polufinale odlučivala je lutrija jedanaesteraca u kojoj su se bolje snašli gosti. Iako nije krenulo baš tako...

image
AFP

Alvarez je zabio u prvoj seriji za City, a Luka Modrić promašio na drugoj strani. Na njegovu sreću Bernardo Silva također, zatim je Bellingham poravnao rezultat, a Mateo Kovačić promašajem omogućio svojoj bivšoj momčadi da dođe do pobjede, što je ona i učinila. Vazquez, Nacho i naposljetku Rudiger pogađali su do kraja za Real i odveli "kraljeve" na pretposljednju stepenicu do "klempavog pokala".

Kapetan hrvatske repezentacije utakmicu je započeo je s klupe i ušao u 78. minuti umjesto Kroosa. Marca mu je dala ocjenu 6.

"Ušao je umjesto Kroosa u 78. minuti i dogodila mu se ista stvar kao i Nijemcu; bez lopte u nogama nije mogao pokazati magiju. Branio se jer druge opcije nije bilo. Fizički nije bio na razini kako bi iskoristio svoje kvalitete u završnici produžetaka. Promašio je jedanaesterac u raspucavanju", stoji u opisu Marce.

image
AFP

Goal je ocijenio predstave dvojice Hrvata na poraženoj strani, Matea Kovačića i Joška Gvardiola.

"Valverde mu je zagorčavao život na početku utakmice, ali izborio se i odradio odličan obrambeni posao do 120. minute", napisali su za Cityjeva stopera.

Kova je nažalost ispao tragičar...

"Zamijenio De Bruynea u 112. minuti i izgubio živce u raspucavanju".

26. travanj 2024 23:11