StoryEditorOCM
RegionalNEUGODNO ISKUSTVO

Žena iz Splita (58) u devet mjeseci dva puta dobila koronu: ‘Plakala sam od muke i proživljavala pravi pakao. Još osjećam posljedice...‘

Piše Vinko Paić/SD
29. prosinca 2021. - 22:36

Sve je više naših sugrađana koji su dvaput preboljeli koronavirus. Naša sugovornica (podaci poznati redakciji) živi u Splitu i ima 58 godina.

Prvi je put Covid dobila u studenom prošle godine, a samo devet mjeseci nakon toga, opet je bila pozitivna. Bilo je to ovog ljeta.

- Na poslu mi je jedna kolegica s kojom sam imala kontakt dobila koronu nakon čega sam otišla u izolaciju. Ubrzo sam kod kuće osjetila prve simptome u obliku visoke temperature koja je trajala danima. Napravila sam PCR test koji je pokazao da sam pozitivna, priča nam ova Splićanka.

U danima koji su uslijedili, kaže nam, proživljavala je pravi pakao koji ne bi nikome poželjela.

- Temperatura mi se nije skidala dva tjedna, imala sam stravične bolove u nogama i zdjelici. Nisam mogla ni spavati od tih silnih bolova. Plakala sam od muke, nisam znala kad će to više proći...

Nakon 15 dana počela je osjećati da joj se tijelo lagano oporavlja, međutim tada su se pojavili novi problemi.

- Hvatala me malaksalost i jako mi se mantalo, jedva sam stajala na nogama, odlazak do zahoda bio je prava pokora. Nisam mogla hodati. To me držalo iduća dva tjedna.

image
Zbog zdravstvenih problema Splićanka iz naše priče još se nije cijepila.
Jack Guez

Prvi put korona joj je oduzela dobrih mjesec dana života. Srećom, nije imala dišnih problema, nije puno ni kašljala, a kaže nam da ni prvi ni drugi put nije izgubila osjetila mirisa i okusa.

Zbog zdravstvenih problema još se nije cijepila, iako sebe ne smatra antivaksericom.

U kolovozu ove godine opet je dobila koronu, svega devet mjeseci nakon prvog puta. Tada su Covid imala i njena djeca.

- Osjetila sam bolove u grlu i sinusima, a temperaturu sam imala samo jedan dan. Kućni test mi je pokazao da sam pozitivna, pa sam napravila i PRC koji je isto bio pozitivan. Ipak, taj drugi put sam puno lakše kroz sve prošla, jedino sam bila malo promukla.

Pitamo je ima li neke postcovid simptome.

- Osjećam promuklost, evo i sada kad pričam s vama. Nemam puno kondicije, teško se penjem uz stepenice, jedva dišem, kao da mi fali kisika, smetaju mi i promjene vremena... Doktorica me nedavno poslala na snimanje pluća, ali sve je bilo u redu, kaže Splićanka, koja još uvijek ne zna bi li se cijepila.

- Iskreno, baš me strah! Ne razmišljam o tome mogu li se treći put zaraziti. Nekako mislim pošto sam preboljela dva puta, ako se i dogodi taj treći put, da neće biti toliko strašno, zaključuje naša sugovornica.

07. svibanj 2024 11:36