StoryEditorOCM
RegionalČEP NA A1

Pao sustav kod Lučkog: ‘Neki su pokušali sami dignuti rampu, djelatnici im zaprijetili policijom...‘

Piše A. Vl., Filip Pavić/JL
1. rujna 2024. - 13:29

HAK danas zbog veće gustoće prometa na pojedinim dionicama autocesta vozače poziva na dodatni oprez i strpljenje. Jedno vrijeme zbog tehničkih poteškoća bio je obustavljen promet na NP Demerje, piše Jutarnji list.

Sustav je proradio od 12:45 sati, a iz HAK-a poručuju da je ENC cijelo vrijeme radio, ali je bilo onemogućeno kartično plaćanje.

Jutarnji list javlja da se zbog nestanka struje nije mogla uspostaviti veza s POS-om.

Portal 24 sata javljao je da su automobili stajali sat vremena zbog pada sustava na NP Demerje.

image
Ranko Suvar/Cropix

"Ljudi trube, traže da se dignu rampe, neki su čak pokušali fizički podići rampu, ali djelatnici prijete da će pozvati policiju", opisali su čitatelji Večernjeg lista situaciju na Demerju. Dodali su da djelatnici na naplatnim kućicama navodno odbijaju podići rampe i pustiti vozila, navodeći da upravitelj mora dobiti odobrenje od direktora za takav potez.

Na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići povećana je gustoća prometa u oba smjera, a na dionici Bosiljevo - Lučko u smjeru Zagreba vozi se u koloni u pokretu s povremenim zastojima, javlja HAK.

image
Ranko Suvar/Cropix

HAK također javlja da je na prilazu NP Lučko u smjeru mora iz smjera Buzina kolona duga oko dva kilometra, a na naplati Lučko u smjeru Zagreba kolona je duge oko 5 kilometara.

U međuvremenu, nešto prije 13 sati, HAK je sa svojih web stranica uklonio obavijest o tehničkim problemima u radu sustava na NP Demerje.

image
Ranko Suvar/Cropix
20. rujan 2024 03:04