StoryEditorOCM
RegionalSVE SE UREĐUJE

Započela rekonstrukcija i sanacija Ulice kralja Dmitra Zvonimira vrijedna preko deset milijuna kuna

Piše Grad Benkovac
24. svibnja 2020. - 11:59

Projekt „Rekonstrukcija i sanacija nerazvrstanih cesta – 1. faza“ koji je dio Intervencijskog plana Grada Benkovaca ukupne vrijednosti veće od 35 milijun kuna, polako se, ali sigurno provodi. Prošlog tjedna predstavnici Grada Benkovca uveli su u posao izvođače radova tvrtku Tim d.o.o. iz Zadra kako bi započeli s rekonstrukcijom i sanacijom Ulice kralja Dmitra Zvonimira, jednim od ukupno pet segmenata prve faze projekta. Stručni nadzor nad građenjem je Civil engineering consultancy d.o.o. iz Zadra.

Ukupna vrijednost radova iznosi 10,4 milijuna kuna, a predviđeni rok za završetak radova je kraj srpanj 2021. godine, kada bi ulica po obavljenom tehničkom pregledu trebala biti privedena namjeni.

Inače, unutar prve faze projekta predviđeno je 5 grupa radova: U prvoj grupi rekonstruirati će se i sanacirati cesta L 63125 koja obuhvaća ulice Stjepana Radića, Don Mate Klarića, knezova Šubića Bribirskih i dio Šetališta kneza Branimira. U drugoj grupi rekonstruirati će se i sanacirati Ulice kralja Dmitra Zvonimira na kojoj su radovi zapoočeli prošlog tjedna, u trećoj grupi Ulica Antuna Mihanovića, u četvrtoj Velebitska ulica, dok će se u petoj grupi rekonstruirati dio ceste Miranje – kamenolom Somar.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj s intenzitetom potpore od 85%.

Program integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima je program koji koristi sredstva iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, a provode ga Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Ministarstvo rada i mirovinskog sustava. Program obuhvaća urbanu regeneraciju 5 pilot područja-malih gradova putem Intervencijskih planova, a Grad Benkovac je jedno od pilot područja sa svojim projektima koji doprinosi razvojnim prioritetima i ciljevima.

26. travanj 2024 21:29