StoryEditorOCM
RegionalZAHTJEVAN PROJEKT

Za 10-ak dana počinje izgradnja rotora u gradu Pagu: izvodit će se narednih šest mjeseci te će završna faza ući i u turističku sezonu

Piše Radio Pag/HRT
21. siječnja 2021. - 18:44

U Pagu je održan sastanak između predstavnika Grada Paga, Hrvatskih cesta, tvrtke COLAS i i tvrtke KNAP vezano uz početak radova na rotoru u gradu Pagu na državnoj cesti D-106 prema Starom gradu. Ante Fabijanić, gradonačelnik, Davor Fabijanić, zamjenik gradonačelnika Grada Paga, David Milin, voditelj tehničke ispostave Hrvatskih cesta Zadar, voditelj projekta, izvođači radova te nadzorni inženjer obišli su i pregledali buduće gradilište kako bi dogovorili pripremne radnje i početak radova.

Temeljem sporazuma između Grada Paga i Hrvatskih cesta ishodovana je građevinska dozvola te će se kroz idućih 10 dana započeti s radovima na izgradnji rotora. Radove financiraju Hrvatske ceste, a Grad Pag izradio je projektnu dokumentaciju te riješio imovinsko-pravna pitanja i otkup zemljišta. Visina investicije izgradnje rotora iznosi 6,5 milijuna kuna.

image
Novi rotor
Radio Zd

- Zahvaljujemo predstavnicima Hrvatskih cesta, izvođača radova i nadzora što su došli u Pag kako bi dogovorili pripremne radnje oko ovog vrlo važnog projekta za naš grad. U narednih deset dana djelatnici tvrtke Pag II pripremit će teren na način da će ukloniti reklame, prometnu signalizaciju i sve što je potrebno kako bi radovi mogli započeti 1. veljače 2021. godine. Radi se o vrlo zahtjevnom infrastrukturnom projektu jer će se morati pomicati postojeće instalacije. Radovi na izgradnji rotora će se izvoditi narednih 6 mjeseci te ćemo jednim dijelom u završnoj fazi ući i u turističku sezonu. Ovim putem unaprijed molimo građane Paga za razumijevanje i strpljenje te da koriste zaobilaznu cestu i poštuju privremenu regulaciju prometa koja će biti na snazi kada radovi krenu - rekao je paški gradonačelnik Ante Fabijanić.

18. travanj 2024 19:27