StoryEditorOCM
RegionalSTARIGRAD

Tjedan kreće noćnom izložbom fotografija i filmova o Winnetouu, pa slijede feštice i koncerti, ljetno kino na plaži Jaz...

Piše Zadarski.hr
3. srpnja 2023. - 10:54

Prvi srpanjski tjedan u Općini Starigrad obiluje raznovrsnim događanjima. Program počinje danas (ponedjeljak 3.srpnja) noćnom izložbom fotografija Tri mora oko nas koja se održava u sklopu projekta Okusi baštinu te je sufinancirana sredstvima Europske unije iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo. Izložba prikazuje motive prirodne i maritimne baštine te tradicije ribarstva i akvakulture područja tri mora (Jadransko, Novigradsko, Karinsko) na kojemu djeluje Lokalna akcijska grupa u ribarstvu Tri mora a provodi je Društvo istraživača mora 20 000 milja u organizaciji TZO Starigrad. Osim u Starigradu (riva Bikarija), izložba će se održati i u Rovanjskoj 3.srpnja te u Posedarju 21.srpnja, u vremenu od 21.00-23.00h.

U utorak 4.srpnja, za sve ljubitelje filmova o Winnetouu održava se prva ovogodišnja interpretativna pješačka tura Paklenica Winnetou Tour u sklopu koje će se posjetiti filmske lokacije u Nacionalnom parku Paklenica u pratnji vodiča. Za sudjelovanje nije potrebna prijava već zainteresirani posjetitelji trebaju doći na ulaz 1 u NP Paklenica u 09.00h odakle se kreće u obilazak filmskih lokacija.

U srijedu 5.srpnja na ljetnoj pozornici u Starigradu (riva Bikarija) gostuje Škabelin bend, dok je u petak 7.srpnja na rasporedu još jedna Ribarska feštica na istoj lokaciji.

Uz to, 7.srpnja se obilježava 6.obljetnica uvrštenja bukovih šuma NP-a Paklenica na UNESCO Popis svjetske baštine. Tim povodom Park organizira vođenu pješačku turu do bukovih šuma na lokalitetu Klimenta. Za sudjelovanje je potrebna prijava a detaljne informacije mogu se pronaći na mrežnoj stranici Parka www.np-paklenica.hr.

U Selinama se istog dana ispred crkve Rođenja BDM u 21.00h održava Večer slavljenja uz koncert duhovne glazbe u izvedbi grupe Emanuel i fra Marina Karačića.

Nedjelje su i ove godine rezervirane za ljetno kino na plaži Jaz s početkom u 21.00h. Projekcije počinju ove nedjelje (9.srpnja) animiranim filmom Cvrčak i Mravica. Ulaz na sva događanja je slobodan.

17. lipanj 2024 02:12