StoryEditorOCM
RegionalNIJE BEZAZLENO

Teže ozlijeđeni u padu s romobila i bicikla - 25-godišnjakinja se teško ozlijedila u Sukošanu, Čeh stradao u Petrčanima

Piše M.K.
27. lipnja 2023. - 10:40

Jučer, 26. lipnja, oko 14.30 sati u Sukošanu, 25-godišnja hrvatska državljanka upravljala je osobnim prijevoznim sredstvom-električnim romobilom te zbog neprilagođene brzine izgubila je nadzor nad romobilom, pala na kolnik te se pritom teško ozlijedila. Liječnička pomoć pružena joj je u Općoj bolnici Zadar gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozljede.

Također, jučer oko 8 sati u Petrčanima, 49-godišnji državljanin Češke upravljao je biciklom te je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad biciklom i pao na kameno-šljunčanu površinu.

Zbog zadobivenih ozljeda, pružena mu je liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.

Korisnike osobnih prijevoznih sredstava policija podsjeća i upozorava na obvezu pridržavanja svih zakonskih odredbi kojima je regulirano njihovo sigurno sudjelovanje u prometu:

· svi vozači osobnih prijevoznih sredstava dužni su nositi zaštitnu kacigu za vrijeme vožnje

· kretati se mogu biciklističkim stazama i nogostupom, a ukoliko ne postoje mogu se koristiti na dionicama županijskih, lokalnih i nerazvrstanih cesta na kojima je brzina ograničena na 50 km ili manje i gdje je to dopušteno postavljenim prometnim znakom, i to krećući se što bliže desnom rubu kolnika

· ne smiju upravljati vozilom koristeći slušalice na ili u oba uha, čime se umanjuje mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom

· ne smije se voziti više od jedne osobe

· u noći ili u vrijeme smanjene vidljivosti trebaju koristiti reflektirajući prsluk, reflektirajuću odjeću ili drugu reflektirajuću oznaku.

29. travanj 2024 18:15