StoryEditorOCM
RegionalTRI DANA NA ZELENOJ LJEPOTICI

Sve je spremno za prvi Zrmanja Adventures Festival i prvu štafetnu regatu u povijesti!

Piše PSD.
25. travnja 2018. - 23:11
rafting_zrmanja1-250415

Sve je spremno za prvi Zrmanja Adventures Festival, koji kreće u Obrovcu ovog petka, 27. travnja prvom ikad izvedenom SUP (StandUpPaddling) štafetnom regatom, sa startom u 14 sati. Natjecanje će biti timskog karaktera, te će se timovi međusobno boriti veslačkim šprintevima dijeleći jednu dasku koju pri završetku šprinta moraju proslijediti sljedećem natjecatelju iz svog tima.

U subotu 28. travnja, na programu je Trail tri rijeke, sa startom u 10 sati u Muškovcima. Kreće se iz malog sela Muškovci/Berberi, napreduje uzvodno uz Zrmanju i njene prekrasne slapove, potom kroz veličanstveni kanjon Krupe, sve do skrivenih ljepota Krnjeze. Trail završava na Manastiru Krupa.

Nedjelja, 29. travnja, donosi jednu od najpopularnijih rafting regata u regiji. Natjecateljska rafting staza ukupno je dugačka 14,5 km. Prolazi se za 2,5-3 sata, ovisno o vodostaju rijeke. Start je na mjestu Mlini Žegar u 10 sati, a cilj na Berberovom buku.

U petak u 18:30, te u subotu u 17:30 predviđeno je održavanje predavanja tj. okruglog stola u Gradskoj kavani u Obrovcu, na uvijek u ovom kraju aktualne teme, kao što su aktivni oblici turizma i njihova uloga u razvoju lokalne zajednice, zaštita prirodne baštine i način gospodarenja, znanstveni rad kao doprinos u razvoju aktivnog turizma i td. Posebno podsjećamo na koncert grupe TBF, u subotu, na školskom igralištu u Obrovcu, u 21 sat.

Zrmanja Advenures Festival održava se u predjelu koji ima apsolutni turistički potencijal kada govorimo o aktivnom odmoru, timskim aktivnostima, sportu i ruralnom turizmu, u kanjonima triju rijeka (Zrmanje, Krupe i Krneze), te na južnim padinama Velebita, a otvara mogućnosti uživanja u ostalim potencijalima ovog kraja kao što je more te kraško podzemlje kojim ova regija obiluje (speleologija), vodeći pri tom posebnu brigu o prirodnoj i kulturnoj baštini, te očuvanju prirodnih resursa.

24. svibanj 2024 14:00