StoryEditorOCM
RegionalPROGNOZA DO KRAJA VIKENDA

Stižu obilni grmljavinski pljuskovi i zahlađenje, ali jedan dan bi ipak trebao biti lijep i sunčan

Piše Zadarski.hr
3. svibnja 2017. - 20:54
kisa_nevrijeme1-010914_thumb

Promjenjivo vrijeme potrajat će do kraja tjedna, a ako ste se ponadali šećeru na kraju, uzalud vam je: baš u nedjelju bit će osjetno svježe. Kako najavljuju meteorolozi, tijekom narednih dana bit će kiše, ali i sunčanih razdoblja. Najviše se kiše očekuje u petak, a najviše sunca trebalo bi biti u subotu.

U četvrtak će, javlja HRT, puhati jugo i jugozapadnjak, uz više oblaka i mjestimičnu kišu, osobito sredinom dana i poslijepodne. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 3 od 6 °C, uz obalu od 9 do 13 °C, a poslijepodnevna između 16 i 19 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije bit će toplije, poslijepodne uglavnom od 20 do 22 °C, uz barem djelomice sunčano vrijeme, te slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar.

Na jugu Hrvatskebit će pretežno sunčano, uz slab do umjeren, prema otvorenom moru mjestimice i jak sjeverozapadnjak, uz koji će more biti malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka većinom od 11 do 14 °C, a najviša dnevna do 21 °C.

U petak će na kopnu i dalje biti promjenljivo, povremeno s mjestimičnom kišom, pa i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, te i dalje razmjerno toplo. U subotu se olčekiuje uglavnom suho, barem djelomice sunčano i još malo toplije vrijeme, a u nedjelju većinom oblačno i svježije, povremeno uz kišu, koja ponegdje može biti i obilnija. 

Od petka će na Jadranu biti promjenljivo i nestabilno, povremeno s kišom, često u obliku pljuskova praćenih munjama i gromovima, osobito u nedjelju, kada mjestimice može pasti i obilnija kiša u samo nekoliko sati. Više sunčanog vremena bit će u Dalmaciji, osobito u subotu. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, uz obalu jugozapadni, a u subotu će na sjevernom i srednjem dijelu zapuhati jugo.

03. lipanj 2024 12:16