StoryEditorOCM
RegionalCRNA GODIŠNJICA

Planuo prvi ovosezonski veliki požar, vatra je okružila dio kuća u popularnom ljetovalištu! Očevidac: Ne izgleda dobro

Piše Šibenski.hr
13. srpnja 2023. - 12:20

NOVIJE:

Volimir Milošević, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Šibenik, izjavio je za Radio Šibenik kako požar kod Grebaštice još nije lokaliziran. Na terenu je pedesetak gasitelja kojima pomažu čak tri kanadera i dva zračna traktora.

Prema njegovim riječima, vatra ugrožava neke objekte kojevatrogasci aktivno brane:

- Posao nam otežava jako jugo. Možemo se samo nadati kako ćemo požar čim prije staviti pod kontrolu - rekao je Milošević.

 

RANIJE:

Očevidac požara iz Šparadića, naselja uz more nasuprot Grebaštrice, za Ritam i Nautik radio iz Šibenika izjavio je da su dva kanadera pristigla nešto poslije 12 sati te pomažu zemaljskim snagama u Gornjim Banovcima.

Nažalost, jugo je pojačalo i nosi požar prema donjem dijelu Grebaštice.

- Odavde ne izgleda dobro, uznemirujuć je prizor, no ipak se nadam da će kanaderi imati presudnu ulogu u gašenju - kazao je očevidac, dodajući da su prije 20 godina na cijelom tom području imali neugodinih iskustava s požarom, kada su bili prisiljeni evakuirati se.

Iz Grebaštice također stiže zamolba sudionicima u prometu da se ne zaustavljaju na cesti da bi snimili selfie s požarom u pozadini! Stvaraju tako nepotrebne zastoje. 

Šibensko-kninski županijski centar 112 u 11.11 sati zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Grebaštice.

Prema informacijama iz Centra 112 požar je planuo na području zaselka Gornji Banovci, a trenutačno je na terenu 20 vatrogasaca sa sedam vozila. Gori trava i nisko raslinje, uz dosta dima. Kuće i druge vrijednosti zasad nisu ugrožene.

Ipak, zapovjednik Milošević je istaknuo da se brane i neki objekti u Gornjim Banovcima. 

Nema dvojbe kako će jako jugo, kojem je Grebaštica izloženija od niza susjednih mjesta, kao i velika vrućina otežati posao gasiteljima.

Inače, točno na današnji dan prije godinu dana šibensko područje, točnije vodičko zaleđe, Zaton i Raslinu zahvatio je golemi požar.

15. lipanj 2024 23:32