StoryEditorOCM
RegionalPRIJAVITE SE

Organizatori "Vinfesta Benkovac" pozivaju sve zainteresirane proizvođače vina da do 19. lipnja predaju svoja vina za ocjenjivanje

Piše Zadarski.hr
16. lipnja 2024. - 08:55

Organizatori "Vinfesta Benkovac" pozivaju sve zainteresirane proizvođače vina da do srijede 19. lipnja predaju svoja vina za ocjenjivanje u zgradu gradske uprave Grada Benkovca!

Grad Benkovac, Turistička zajednica Ravni kotari i Udruga vinara Zadarske županije uz potporu Zadarske županije, Turističke zajednice Zadarske županije i Hrvatske turističke zajednice, organiziraju 15. festival vina Zadarske županije “Vinfest Benkovac 2024”, u sklopu kojeg će se održati ocjenjivanje prijavljenih vina.

Radi se o manifestaciji koja je vrlo brzo prepoznata kao jedna od najkvalitetnijih vinskih smotri u Republici Hrvatskoj, gdje se na jednom mjestu okupi ono najbolje što vinarstvo naše županije može ponuditi. 

Za ocjenjivanje se mogu prijaviti vina na tržištu i vina u postupku proizvodnje. Poseban značaj je na autohtonim sortama maraštini i plavini koje će biti posebno ocijenjene izvan konkurencije s drugim vinima. 

Prigodne nagrade najuspješnijim vinarima bit će uručene na dodijeli 5. srpnja s početkom u 21sat u Kaštelu Benković u Benkovcu uz svečanu večeru i prigodan zabavni program. 

Za svako vino potrebno je dostaviti četiri uzorka (dvije za komisiju, jedna za svečanu večeru i jedna za Bukaru dan poslije) u bocama 0.75 l na kojima će biti vidljivi sljedeći podaci:

- naziv proizvođača

- godina berbe

- sorta (sorte)

Svaki proizvođač po uzorku dostavljenog vina plaća naknadu od 25 EUR.

Info: +385 95 388 4656 ili email: visitravnikotari@gmail.com 

25. lipanj 2024 20:07