StoryEditorOCM
RegionalNIMBUS I SOLAREDGE

Održan seminar o solarnim rješenjima i energiji budućnosti u Zadru: krovne instalacije, solarni paneli na tlu, fotonaponski sustavi u poljoprivredi

Piše Zadarski.hr
23. rujna 2023. - 12:03
SPECIJAL: SD marketing Zadar, 220923 Strucnjaci iz tvrtki Nimbus i Solar edge su danas u hotelu Kolovare odrzali predavanje o inovacijama u industriji sustava temeljenih na solarnoj energiji.Luka Gerlanc/Cropix

Nimbus Centar zelene energije i SolarEdge, globalni lider u tehnologiji za solarne elektrane i energetsku optimizaciju, uspješno su održali seminar usmjeren na rješenja i primjene u komercijalnim i industrijskim sektorima. Ovaj stručni događaj okupio je inženjere, elektroinženjere, strojare, arhitekte i instalatere, kao i predstavnike jedinica lokalne i regionalne samouprave, pružajući im priliku da dublje razumiju i iskoriste prednosti solarnih rješenja.

Seminar je održan u Hotelu Kolovare u Zadru dana 22. rujna i rezultat je plodne suradnje između SolarEdge-a i lokalnog partnera, Nimbus Centra zelene energije, tvrtke koja pruža jedinstvene usluge na području Zadra i Zadarske županije. Nimbus Centar zelene energije se ističe svojom potpunom uslugom u sektoru B2C, uključujući inženjering, tehničku podršku, projektiranje, izvođenje, servis i funkcionalni showroom. Pozvani su imali priliku dobiti informacije i pregledati opremu na jednom mjestu, uz profesionalno stručno vođenje projekata energetske tranzicije po sistemu "ključ u ruke". Nimbus Centar zelene energije (NCZE) također je distributer za B2B sektor za opremu iz sektora obnovljivih izvora energije.

Sudionici seminara imali su priliku upoznati se s najnovijim tehnologijama u solarnoj industriji i saznati kako ih iskoristiti za postizanje maksimalne učinkovitosti i smanjenje energetskih troškova. Tijekom seminara, poseban naglasak bio je stavljen na rješenja za komercijalne i industrijske sektore, uključujući krovne instalacije, postavljanje solarnih panela na tlo te inovativnu agrivoltaiku, odnosno primjenu fotonaponskih sustava u poljoprivredi.

SolarEdge, kao lider u tehnologiji pametne energije, predstavio je svoje inovativne proizvode, uključujući S Series Power Optimizers te jednofazna i trofazna rješenja za pohranu i rezervno napajanje. Sudionici su imali priliku postavljati pitanja i konzultirati se s ekspertima iz Nimbusa i SolarEdge-a te dublje razumjeti prednosti SolarEdge-ovih tehnologija za solarne elektrane i energetsku optimizaciju.

SolarEdge, kroz svoju inteligentnu invertersku tehnologiju, transformira način prikupljanja i upravljanja energijom u fotonaponskim sustavima. Njihova inovativna rješenja omogućuju učinkovitiju proizvodnju, distribuciju i potrošnju solarne energije, s ciljem smanjenja troškova i povećanja energetske učinkovitosti. Seminar je također pružio platformu za umrežavanje sudionika, omogućujući im da razmijene iskustva i informacije te da stvore korisne kontakte u industriji obnovljivih izvora energije. Nimbus Centar zelene energije i SolarEdge ostaju predani promicanju održive energije i pametnih energetskih rješenja te će i dalje raditi na poticanju energetske tranzicije prema čišćoj i održivijoj budućnosti.

29. travanj 2024 05:12