StoryEditorOCM
RegionalZLATNI K***AC

Novi HDZ-ovi predizborni plakati šokirali građane! Prikazana su dva grba, na jednom zvonik, a na drugom - penis!

Piše Ivana Perković
20. svibnja 2021. - 19:57

Građane koji su se u četvrtak provezli ili prošetali južnom stranom Marjanskog tunela, zasigurno je iznenadio jumbo plakat koji je osvanuo na jednom od oglasnih mjesta u Gunjačinoj ulici, na zidu koji dijeli Osnovnu školu 'Meje' od ceste.

S jedne strane grb grada Splita, a s druge logo aktivističke nagrade istraživačkim novinarima "Zlatni ku*ac".

Između - dvije riječi. S lijeve strane na plavoj podlozi "imaš", a s desne na ružičastoj "izbor". Stranka Centar Ivice Puljka koristi ružičastu u svom vizualnom dizajnu, pa je za pomisliti da plakat upravo njih građanima nudi kao taj "izbor", a i logotip spomenute nagrade organizira kandidat za zamjenika Ivice Puljka, Bojan Ivošević, pa je nemalo iznenadilo saznati da je plakat postavio HDZ, što nam je potvrdio i Vice MIhanović.

image
Plakat se nalazi 
Jutarnji List

Mihanović je, podsjećamo, u više navrata prozivao Ivoševića zbog ovog logotipa, tvrdeći da izvrgava ruglu zaštitnika Splita svetog Dujma, prikazujući penis umjesto zvonika katedrale. Ivošević je, s druge strane, izjavio da je logotip izgled palače gledan s Matejuške, dok penis predstavlja fotostup koji svojom pojavom zaklanja zvonik splitske katedrale.

Što je HDZ postavljanjem ovog plakata želio postići, upitali smo HDZ-ovog kandidata.

- Ja se svoga grba i svojih vrijednosti ne stidim, a neka oni kažu je li se stide svoga grba i svojih vrijednosti - poručio je Mihanović.

Za komentar plakata smo upitali i kandidata Centra Ivicu Puljka.

- HDZ ovim plakatom podsjeća građane na svoj mandat kojeg je obilježila politička trgovina kojoj će birači stati na kraj 30. svibnja, kad ćemo završiti eru HDZ-a u Splitu - poručio je Puljak.

19. travanj 2024 11:38