StoryEditorOCM
RegionalPOMORSKA NESREĆA

Nove fotografije i videa drame kod Trogira: skakali su u more s katamarana u plamenu, jedva su izvukli živu glavu

Piše Lenka Gospodnetić
4. lipnja 2023. - 16:57

Požar kod Krknjaša (dva otočića nadomak Trogira) uzbudio je lokalno stanovništvo, a pogotovo privatne brodare koji krstare s gostima tom rutom.

Prvu vijest pročitajte OVDJE.

Neslužbeno (na broj telefona Lučke kapetanije Split nitko se nije javio) doznajemo da je riječ o katamaranu iz Opatije, koji se zapalio zbog iskrenja na jednom od uređaja.

Najvažnije je da nitko od desetak putnika nije ozlijeđen, a od jednog trogirskog brodara saznajemo da je zbog te havarije preusmjerio uobičajenu rutu dnevnog izleta kako bi izbjegao (inače bajkovitu) lagunu kod Krknjaša.

image

č I T A T E LJ I

- Čuo sam za to, ljudi su se spasili skakanjem u more, ali ni jedan kufer s broda nije preživio požar. Odmah sam javio mojoj dvojici mornara da biže od tamo - rekao nam je brodar.

Neslužbeno doznajemo da je brod bio u vlasništvu izvjesnog I. L. Brodom je upravljao mladi skiper koji je navodno potrošio šest protupožarnih aparata ne bi li obuzdao plamen, no uzalud. I pomoć s kopna je stigla prekasno.

image

č I T A T E LJ I

Od ugostiteljice Dragice Špike, vlasnice Konobe Krknjaši na Drveniku Velom, koja gleda na lagunu između Drvenika i Krknjaša, saznajemo da se nitko od putnika nije evakuirao plivanjem do njezinog lokala, no ona je svjedočila cijelom prizoru iz konobe.

- Takvu buktinju na moru nisam u životu vidjela, bilo je strašno! - rekla je vlasnica konobe koju popularno zovu "Kod Komunista".

image

č I T A T E LJ I

Objekt inače trenutno ne radi, a Špika veli da je vidjela potapanje plamenog broda.

- Strah me ekocida. Sve užasno smrdi po nafti i paljevini, postavljene su uokolo požarišta i mreže lovke koje hvataju komade plastike i drugog otpada sa zgarišta. Puno je crnila, mrlja - iznosi ugostiteljica.

Pratit ćemo razvoj događaja i dalje.

Pogledajte i videa: 

 

19. travanj 2024 19:09