StoryEditorOCM
RegionalVIKEND U PROMETU

Najveća koncentracija alkohola od 2,16 g/kg izmjerena kod 40-godišnjeg državljanina Slovenije, u Viru je izazvao prometnu nesreću

Piše M.K.
7. kolovoza 2023. - 13:02

Pojačane aktivnosti policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama nastavljene su i ovog vikenda: alkoholiziranost vozača, vožnja nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela i prekršaji motociklista. 

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Policijski službenici proteklog vikenda od 4. do 7. kolovoza 2023. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 192 prekršaja od čega izdvajamo: 9 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola,  28 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 2 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Zabilježeno je i 8 prekršaja nekorištenja zaštitne kacige, 2 prekršaja zbog vožnje prije stjecanja prava na upravljanje, 3 prekršaja zbog vožnje bez tehničkog pregleda. 

Iz prometa je isključeno 14 vozača i 3 vozila. U tom vremenu dogodile su se 33 prometne nesreće u kojima je pet osoba teže te je sedam osoba lakše ozlijeđeno.

Najveća koncentracija alkohola u količini od 2,16 g/kg izmjerena je kod 40-godišnjeg državljanina Slovenije, vozača automobila slovenskih registarskih oznaka, koji je u petak, 5. kolovoza u 17.30 sati u Viru izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 40-godišnjak je prekršajno sankcioniran.

02. svibanj 2024 07:54