StoryEditorOCM
RegionalCESTA JAČA OD KIPA

Nadomak Splita pred Božić ‘ukrali‘ Isusa!? S kultne lokacije nestao je Sin Božji, pogledajte fotografije s lica mjesta

Piše Gordan Zubčić
23. prosinca 2023. - 17:12

Raspetljavanje splitsko-solinskog prometnog čvora, drugog u cijeloj Hrvatskoj po godišnjoj frekvenciji vozila (prvi je Jadranska magistrala kod križanja za Stobreč i TTTS), službeno traje već gotovo dvije godine.

Koliko se projekt koji su "Hrvatske ceste" prije gotovo pune dvije godine povjerile tvrtki "DiV" u vlasništvu Tomislava Debeljaka, pomaknuo u tom razdoblju, najbolje znaju svi oni vozači koji svakodnevno gube živce, vrijeme i novac na prilazima križanju na Širini.

Umjesto dvaju mostova kojima bi se premostila spomenuta lokacija i rijeka Jadro, naslušali smo se obećanja i najava, a na terenu smo povremeno viđali radnike i bagere koji su najprije ispitivali uvijek izazovnu arheološku situaciju u okružju antičke Salone i svih kasnijih povijesnih slojeva, pa i do fašističkog bunkera, a onda izmještali postojeće instalacije.

Najnoviji problem koji se ispriječio prema ostvarenju toliko očekivanih glavnih radova (bio) je - Isus!? O tome je prva pisala naša kolegica Mia Sesartić prije nešto više od mjesec dana u OVOM TEKSTU, jer se kip Sina Božjeg, postavljen između dvaju kolnika prije dvadesetak godina nakon višedesetljetnog boravka kod crkve Gospe od Otoka, također našao na lokaciji stupova budućeg mosta.

Premda Uskrs nije na vidiku, već blagdan Isusova rođenja, spomenik Kristu danas je "uskrsnuo". Od njega je ostao samo postament s natpisima, ali kipa više nema.

Donosimo fotografije kolege Jakova Prkića s lica mjesta:

image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
06. svibanj 2024 11:01